Apple традиционно има проблеми с продажбите на смартфони в Индия.

...
Apple традиционно има проблеми с продажбите на смартфони в Индия.
Коментари Харесай

През първата половина на 2018 година Apple е продала в Индия по-малко от 1 милион смартфона

Apple обичайно има проблеми с продажбите на смарт телефони в Индия. Дори и стартирането на производството на iPhone в Индия не усъвършенства обстановката.
Bloomberg заяви, че за първата половина на 2018 година Apple е продала в Индия по-малко от 1 милион смарт телефони . Това е прекомерно малко, в съпоставяне със същия интервал на предходната година, когато софтуерният колос продаде 3,2 милиона мобилни устройства. Делът на Apple на локалния пазар е едвам към 2%.

Индия е третият максимален пазар на смарт телефони в света. Но високите мита от равнището на 15-20% принуждават потребителите да търсят по-достъпни други възможности. Например от Samsung и Xiaomi.

В началото на това лято Apple стартира производството на iPhone 6S и iPhone SE в Индия с вярата индийците да стартират да купуват повече iPhone. Но е належащо повече време, до момента в който фабриката се разгърне до цялостната си мощ. Да не забравяме, че Samsung наскоро отвори в Индия най-голямата в света фабрика за произвеждане на смарт телефони, която може да създава 120 милиона мобилни устройства годишно. На този декор Apple изостава от конкуренцията.

Индия е голям и към момента неутолим със смарт телефони пазар и всички производители се пробват да завземат допустимо максимален дял. Тим Кук наскоро съобщи, че има намерение да приложи доста нападателна тактика за продажбите на айфони в Индия.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР