Apple ще изплати на доставчика на процесори Qualcomm до 4,7

...
Apple ще изплати на доставчика на процесори Qualcomm до 4,7
Коментари Харесай

Apple плаща до 4,7 млрд. долара за разрешаване на патентния спор с Qualcomm

Apple ще изплати на доставчика на процесори Qualcomm до 4,7 милиарда $ в сходство с договореностите за преустановяване на правосъден спор, обвързван с обвинявания против компанията от Купертино за нарушение на авторските права на три патента, съобщи ТАСС, базирайки се на финансовия доклад на Qualcomm.

Продължаваме да изследваме въздействието на нашите договорености върху счетоводството. Финансовите ни планове за третото тримесечие на финансовата 2019 година включват доходи на стойност сред 4,5 и 4,7 милиарда $ вследствие на споразумяване на разногласието и приемане на заплащания от Apple, се показва в доклада за изтеклото второ тримесечие на финансовата година, завършило на 31 март. Qualcomm прецизира, че е отчел размера на санкцията в прогнозата за приходите и чистата си облага за идващото тримесечие.

На 16 април Apple и Qualcomm реализираха съглашение по различията си за патенти и доставки на процесори. Компаниите приключват всичките си правосъдни разногласия, като Apple ще би трябвало да заплати на Qualcomm санкция, чиято точна сума тогава не бе посочена. По-рано федералният съд на Сан Диего задължи Apple да заплати към 31 милиона $.

Постигнатата договореност сред двете компании планува опазване на патентното съглашение за шест години, с опция то да бъде продължено с две години. Освен това остава в действие неопределен контракт за доставка на съставни елементи, който бе подписан по-рано сред двете компании.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР