Apple се оказва в центъра на забавно съдебно дело, свързано

...
Apple се оказва в центъра на забавно съдебно дело, свързано
Коментари Харесай

Съдят Apple за подвеждаща реклама за размера и резолюцията на iPhone X, XS и XS Max

Apple се оказва в центъра на занимателно правосъдно дело, обвързвано с обвиняване по подправена реклама. По-точно, отсрещната страни твърди, че размерите на екрана на смарт телефоните на колоса са бил подвеждащо комуникирани, а същото се отнася и за гъстотата на пикселите в него.
Делото, заведено в петък в Северна Калифорния, е от двама души. Те упрекват Apple, че е рекламирала съзнателно подвеждащо хардуерните параметри на iPhone X, XS и XS Max (но не и на iPhone XR).

Конкретният проблем на ищците е, че рекламата на техническите параметри на Retina екраните с разрез е подвеждаща. Те се надяват, че ще могат да съберат задоволително съидейници за групов иск.

Рекламният лозунг It’s all screen е подвеждащ, защото има ясни рамки към екрана, както и разрез. iPhone X е рекламиран с резолюция 2436 x 1125 пиксела, което механически не е вярно, защото прорезът заема към 120 отвесни пиксела. iPhone X е рекламиран погрешно като телефон с по-висока резолюция от iPhone 8 Plus, защото на субпикселно равнище, OLED пикселите имат единствено два субпиксела спрямо три в LCD екрана на iPhone 8 Plus. Така пикселите са 5 481 000 в iPhone X против 6 220 800 в iPhone 8 Plus.

Делото наподобява повече занимателно, в сравнение с съществено, само че пък несъмнено повдига значими въпроси за PR политиката и рекламата в бизнеса като цяло.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР