Apple публикува опровержение на обвиненията, че ФСБ си е сътрудничила

...
Apple публикува опровержение на обвиненията, че ФСБ си е сътрудничила
Коментари Харесай

Apple отхвърли твърденията на руската ФСБ за тясно сътрудничество с американските разузнавателни служби

Apple разгласява опровергаване на обвиняванията, че ФСБ си е сътрудничила с американските разследващи служби, които са конфигурирали шпионски програмен продукт на хиляди смарт телефони iPhone, с цел да шпионират съветски дипломати в доста страни по света. " Никога не сме работили с което и да е държавно управление за въвеждане на задна малка врата в който и да е артикул на Apple и в никакъв случай няма да го създадем ", се споделя в изказване на компанията, представено от Ройтерс.

ФСБ съобщи в изказване, че са били компрометирани освен устройствата на Apple на съветски жители, само че и на задгранични дипломати, основани в Русия и някогашните републики на Съветския съюз. ФСБ съобщи, че разкритията демонстрират " тясно съдействие " сред Apple и Агенцията за национална сигурност (АНС) - американската организация, отговаряща за криптографското и информационното разузнаване и сигурност. От своя страна Ройтерс твърди, че Федералната работа за сигурност не е показала никакви доказателства за съдействие сред Apple и NSA.
-->
На 1 юни, основният изпълнителен шеф на Лаборатория Касперски Евгений Касперски съобщи в обява в блога си, че десетки iPhone-и на негови чиновници от " висше и приблизително равнище " са били компрометирани при " извънредно комплицирана, професионално ориентирана хакерска атака ".

Служителят на " Лаборатория Касперски " Игор Кузнецов съобщи пред Ройтерс, че аномален трафик в корпоративната Wi-Fi мрежа, показващ, че шпионски програмен продукт предава информация към отдалечени сървъри, е бил засечен при започване на 2023 година, само че компанията не е предоставила информация за това на съветския екип за реагиране при компютърни произшествия до ранния четвъртък, 1 юни. " Много е мъчно да се припише каквото и да било на който и да било ", сподели той.

Коментирайки случая, съветското външно министерство съобщи, че " разследващите служби на Съединени американски щати от десетилетия употребяват ИТ корпорации, с цел да събират огромни данни за интернет потребителите без тяхно познание ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР