Apple премахна една от най-популярните си функции в последната версия

...
Apple премахна една от най-популярните си функции в последната версия
Коментари Харесай

Apple премахва живите тапети за iPhone от iOS 16

Apple отстрани една от най-популярните си функционалности в последната версия на iOS без доста звук. Сега моделите iPhone, които са с най-новата версия на iOS, към този момент не оферират живи тапети.

Базираният в Купертино колос за първи път предложи тази функционалност дружно с iOS 11 преди 5 години. Много консуматори на Apple харесваха и използваха функционалността. Въпреки това, марката отстрани живите тапети – те могат да се движат, когато телефонът ви светне. За да активирате функционалността, би трябвало просто да натиснете и задържите върху екрана и тапетът ще стартира да се движи.

Това обаче се трансформира в проблем, когато компанията предложи персонализиран заключен екран на iPhone – функционалност, която по-рано се появи за Apple Watch. Тъй като персонализираният заключен екран също работи посредством натискане и задържане на екрана, това би объркало устройството дали би трябвало да задейства живия тапет или да ви препрати към менюто за смяна на екрана. Именно по тази причина Apple взема решение да отстрани живите тапети.

Причината е ясна – компанията избира да резервира новата функционалност, която занапред ще впечатлява потребителите и им дава опция да бъдат изобретателни, вместо да остави остаряла функционалност, която към този момент е прекомерно позната. Apple работи за построяването на постоянна екосистема, която се стреми към лекост и функционалност и не би оставила две функционалности, които са сходни.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР