Apple преживяха най-резкия спад в цената на акциите си от

...
Apple преживяха най-резкия спад в цената на акциите си от
Коментари Харесай

Защо Apple загуби 100 милиарда долара само за ден

Apple претърпяха най-резкия спад в цената на акциите си от близо половин година насам, откакто анализаторите от Barclays предвидиха по-слаби продажби на продуктите на компанията през 2024 година, оповестява Yahoo Finance.

Според специалиста Тим Лонг към момента се усещат недостатъци както в размера на продажбите на iPhone, по този начин и в представянето на по-скъпите модели, които носят най-голяма облага. Той не вижда и " оттласкване " при Mac компютрите, iPad и портативните устройства.
 Защо Apple стопира да продава хитови часовници в Съединени американски щати
Защо Apple стопира да продава хитови часовници в Съединени американски щати

Компанията влезе в конфликт с производител на медицински произведения

" Основният извод е, че данните (за iPhone 15) от Китай се утежняват от ден на ден, до момента в който развитите пазари остават слаби ", разяснява той. Според него проблемите няма да бъдат решени и с дебюта на iPhone 16 през есента, тъй като не чака съществени нововъведения от новата генерация.

Това удари по акциите на Apple, които поевтиняха с 3,6% в края на търговията през вчерашния ден. Последният сходен удар по тях беше през август, когато Китай стартира да лимитира използването на iPhone в държавните структури.

Обърнато в пазарна стойност, за ден Apple загуби към 100 милиарда $ - повече, в сравнение с костват Ford и GM, взети дружно, както пресмята Business Insider.
 С един ход Китай изтри 200 милиарда $ от цената на Apple
С един ход Китай изтри 200 милиарда $ от цената на Apple

Тежък резултат от възбраната на iPhone в държавните служби и предприятия

Ако погледнем данните, iPhone е донесъл с 5 милиарда $ по-малко на Apple през 2023 година спрямо 2022 година, като закъснение има и при останалите устройства. Причините са доста - инфлацията и икономическата неустановеност отхвърлят доста евентуални клиенти от скъпите покупки, а и при компютрите и таблетите ъпгрейдите от времената на пандемията към момента са прекомерно скорошни.

Тим Лонг предизвестява вложителите обаче и за бизнеса с услуги на Apple. Според него това е едва звено поради множеството бъдещи борби - да вземем за пример за App Store, където може да бъдат фрапантно понижени отчисленията за компанията. Под въпрос е и мултимилиардната договорка с Гугъл за главната търсачка в браузъра Safari.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР