Apple беше една от големите изненади на текущия сезон на

...
Apple беше една от големите изненади на текущия сезон на
Коментари Харесай

Apple има проблем и той става все по-голям

Apple беше една от огромните изненади на настоящия сезон на тримесечните облаги. Производителят на iPhone и iPad обаче съумя да осуети най-оптимистичните прогнози през тримесечието, завършващо на 30 септември, написа Bloomberg. Американският софтуерен колос разгласи, че приходите за трите месеца, завършващи през септември, или четвъртото фискално тримесечие на групата, са закрепени на $1,29, което е с 4% повече от същия интервал на предходната година. Приходите на компанията са се повишили с 2% по отношение на предходната година до исторически връх от $90,15 милиарда - малко над оценките на анализаторите за $88,9 милиарда.

На 27 октомври Apple заяви, че приходите от iPhone са се нараснали с 9,6% по отношение на предходната година до $42,62 милиарда. Продажбите в Китай, един от най-големите пазари, са нарастнали с 6,25% до $15,47 милиарда. Нетните продажби на Mac са се нараснали с 25% до $11,51 милиарда, а продажбите на портативните устройства и аксесоари, които включват Apple Watch, са нарастнали с 9,8% до $9,65 милиарда.

Компанията несъмнено се откроява

Тези резултати са доказателство, че Apple не е наранена от продължаващия стопански спад, от който са наранени редица международни колоси. Инвеститорите се опасяваха, че сходно на останалата част от софтуерната промишленост, компанията също ще бъде ударена от оттегляне на потребителите. Това обаче не се случи. Зъасега. Въпреки че потребителите са наранени от инфлацията, която е най-високата от 40 години насам.

Какъв тогава е казусът на Apple?

Именно инфлацията, против която централните банки се борят посредством нападателно повишение на лихвените проценти, може да потопи стопанските системи в криза, предизвестяват от ден на ден международни икономисти и бизнес водачи. В резултат на това има опасения, че потребителите ще забавят плануваните покупки на софтуерни артикули, в това число тези на Apple.
 Apple се помири: iPhone ще получи USB-C зареждане, откакто компанията се съгласи да съблюдава законодателството на Европейски Съюз
Apple се помири: iPhone ще получи USB-C зареждане, откакто компанията се съгласи да съблюдава законодателството на Европейски Съюз

Това удостовери маркетинговият шеф на компанията

Инвеститорите оттатък океана се притесняват, че потребителите ще отсрочат желанието си да сменят старите си с нови iPhone модели за по-добри дни. В прочем, съперниците на Apple - Microsoft, Alphabet на Гугъл, Amazon и Meta Platforms, към този момент алармираха, че утежняването на световната икономическа конюнктура ги визира. Изпълнителният шеф на Apple Тим Кук обаче към момента счита, че Apple играе в лична лига.

" iPhone набъбна с 10% през четвъртото тримесечие до $42,6 милиарда ", подсети Кук на анализаторите по време на диалога им по отношение на облагите.

" Клиентското търсене беше мощно и дори по-добро, в сравнение с чакахме, че ще бъде ", добави Кук. Но акцентира още нещо и то е, че занапред ще се усети рецесията с доставките.

Доставките и локдауните в Китай

" По отношение на новите модели на iPhonne - 14, 14 Pro и 14 Pro Max, през цялото време те са лимитирани, поради рецесията с доставките.

Както новите модели на iPhone, Apple Watch има същия проблем -  доставките.
 Политиката за
Неразбираната от Европа и Съединени американски щати китайска политика удари производството на iPhone и затвори посетителите на Disneyland

Недоволството измежду бизнеса пораства

Освен тях, новите локдауни в Китай, за които Money.bg писа, също се обрисуват като доста сериозен проблем за компанията. Изглежда, че ще бъде по-сложно от предстоящото да се отговори на търсенето, защото новите случаи на Covid-19 в Китай блокираха производството на Apple във фабрика на Foxconn в Китай. А Foxconn е един от най-големите снабдители на Apple. Пекин продължава с политиката си за " нулев коронавирус ", която води до всеобщо спиране на веригите за доставки.

Видеоклипове в обществените медии демонстрираха хора, за които се счита, че са чиновници на фабриката на Foxconn в централния китайски град Джънджоу, прескачайки огради на компанията, с цел да се приберат вкъщи.

Все още е рано да се каже какво ще бъде въздействието от прекъсването на следващия локдаун. Но съгласно Reuters, които се позоваха на свои неназовани източници, производството на iPhone във фабриката може да спадне с 30%.
 Apple реалокира производството си на iPhone от Китай в Индия
Apple реалокира производството си на iPhone от Китай в тази страна

При най-новия модел се натъртва на сигурността
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР