Апостолическият нунций в Украйна Висвалдас Кулбокас е поканен в Министерството

...
Апостолическият нунций в Украйна Висвалдас Кулбокас е поканен в Министерството
Коментари Харесай

МВнР в Киев привика представителя на Ватикана заради призива на папата да вдигне бялото знаме

Апостолическият нунций в Украйна Висвалдас Кулбокас е поканен в Министерството на външните работи на Украйна поради изказванията на папа Франциск, че Украйна би трябвало " да има смелостта да развее бялото знаме “ и да договаря с Русия за преустановяване на войната, оповестяват Укринформ и " Фокус ".

" Висвалдас Кулбокас беше осведомен, че в Украйна са разочаровани от думите на папата по отношение на " бялото знаме " и нуждата да се " прояви храброст и да се договаря " с агресора ", се показва в известието на министерството.

" Вместо апели, които легитимират правото на мощния и предизвикват по-нататъшно неуважение на нормите на интернационалното право, от главата на Светия трон се очакваше да изпрати сигнали към международната общественост за нуждата от неотложно сливане на силите и гарантиране на успеха на положителното над злото, както и зов към агресора, а не към жертвата ", се добавя в известието.

Папа Франциск е декларирал в изявление за RSI, че " Украйна би трябвало да прояви смелостта вдигне бялото знаме " и да договаря за преустановяване на войната с Русия, която последва пълномащабната инвазия на Москва преди две години и в която починаха десетки хиляди души.

В изказване представителят на Ватикана Матео Бруни съобщи, че папата е доловил термина " бяло знаме ", изречен от интервюиращия, и го е употребявал, " с цел да уточни прекъсването на военните дейности (и) примирието, реализирано със смелостта на договарянията ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР