Апетитен терен от 374 кв.м. на центъра на Пловдив и

...
Апетитен терен от 374 кв.м. на центъра на Пловдив и
Коментари Харесай

МРРБ и пловдивчанка делят имот на центъра - на търг е обявен парцел и апартамент

Апетитен терен от 374 кв.м. на центъра на Пловдив и апартамент в постройка, издигната на терена, се продават на търг от частен правосъден реализатор. 
Прочетете още
Имотът е ситуиран на ул. " Петко Каравелов "  на метри от Градската градина, Джумаята и Главната улица. Първоначалната цена, от която ще стартира наддаването за парцела е 299 163 лева. 

Собственост на парцела е Министерството на районното развиване и благоустройството и пловдивчанката Весела Иванова. До търга се стига, откакто дамата стартира каузи за подялба на парцела с страната, но на процедура става дума за неподеляем парцел и не може да бъде подложен в дял на един от съделителите, съдът постановява той да бъде изнесен на обществена обмен.

След приключването на съдебната фаза се стига до ликвидирането на съсобствеността сред съделителите, посредством изнасянето на парцела на обществена обмен по реда на насилственото осъществяване. Такъв е и сегашния случай, а според закона началната цена на търга съставлява 80% от пазарната оценка. 

Апартаментът, който върви с терена под постройката, е с повърхност 86 кв.м., разполага с таванско и избено помещение и 12,5% от общите елементи на постройката.

Очаква се търгът да продължи от 3 юли до 3 август 2023 година и ден по-късно да бъдат отворени книжата на възможните купувачи. За информация цените в региона са над 2000 евро за кв.м. Ако изчислим по тази цена, единствено апартаментът би коствал повече от 330 хиляди лв., в случай че се продаваше на свободния пазар. 



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР