Апелираме всеки ден да не се пътува, ако не е

...
Апелираме всеки ден да не се пътува, ако не е
Коментари Харесай

Зам.-министър Русинова категорична: Икономиката ни ще се възстанови бързо

Апелираме всеки ден да не се пътува, в случай че не е неотложно. Вчера Европейска комисия прикани вътрешните граници в Европейски Съюз да не се отварят до 15 юни. Сезонните служащи, които се пробват да пътуват в чужбина, могат да бъдат доста потребни и да работят тук в България.

Това сподели в предаването "Офанзива " по Канал 3 заместник-министърът на труда и обществената политика Зорница Русинова  Зорница Русинова Зорница Русинова е магистър по интернационалните стопански връзки от Университета за. "Мярката 60/40 ще продължи да работи до края на юни. Тази мярка е доста добър инструмент. До края на предходната седмица имаме над 10 000 заявки за присъединяване в нея. С нея хората съумяват да запазят приходите си. Тя е и глътка въздух за бизнеса, който няма опция да работи сега.

Над 165 хиляди души ще запазят работните си места с поддръжката на схемата 60/40

С нея успяхаме да спасим работните места на над 165 000 души.

И сега има компании, които търсят служащи. Най-много разгласи за свободни работни места има в селското стопанство. Вече отвориха порти заведенията за хранене. Транспортът също ще тръгне. За мен последователно нещата ще почнат да се възстановяват и хората ще могат да си намерят работа. Най-голям % хора, които изгубиха работата си по време на рецесията, бяха тези със приблизително обучение, следвани от тези с главно. Това са служащи свързани с търговията, хотелиерство, ресторантьорство, чиновници в моловете ", разкри Русинова.

"Детските градини ще отворят, когато епидемиологичната конюнктура го разреши. Най-важно е здравето на хората.

Социалната система е изправена пред много сериозен напън, само че имаме всички гаранции, че ще успеем да се оправим. Има задоволително средства за пенсии, за застраховане на безработните и за мярката 60/40.

В момента работим за ограничения за бизнеса и по какъв начин той да наема служащи през бюрата за труда, които могат да минават и курсове за преквалификация.

Зорница Русинова: Правителството изрично има проект за справяне и излизане от рецесията

Вярвам, че тези 100 000 безработни бързо ще си намерят работа, въпреки всичко преди 2-3 месеца говорихме, че има апетит на пазара на труда. Вярвам и, че стопанската система ни ще се възвърне бързо ", безапелационна бе Русинова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР