Апелативният спецсъд върна окончателно в ареста бившия кмет на Галиче

...
Апелативният спецсъд върна окончателно в ареста бившия кмет на Галиче
Коментари Харесай

Върнаха окончателно Ценко Чоков в ареста

Апелативният спецсъд върна дефинитивно в ареста някогашния кмет на Галиче Ценко Чоков.
Мярката му за задържане беше променена в по-лека на 26 ноември поради здравословното му положение. Сега Чоков ще бъде предаден към болничното заведение на пандиза. Прокуратурата изиска през днешния ден от съда да промени мярката му от "домашен арест " в по-тежка и да остане за непрекъснато в ареста. Причината за това е, че подсъдимият беше сниман в столично заведение, до момента в който би трябвало да бъде в дома си и да изтърпява мярката си.
Домашният арест значи ограничаване na правото на свободно напредване. Здравословното положение на Чоков очевидно е очевидно усъвършенствано, откакто е можел да чака в неприятни метеорологични условия такси, да се придвижва без помощ и да посещава ресторант. Случаят е отклоняване отвън целевото напредване до стоматолог, съгласно правосъдния състав, аргументира се съдът. Решението е дефинитивно и не може да се апелира.
Чоков пристигна в съда на личен ход, подпирайки се на патерици, като не беше конвоиран. Той изясни пред медиите, че му е било позволено да отиде на ортодонт, като в разрешението не са били конкретизирани времетраене и маршрут, които той да съблюдава. И добави, че и различен път съдът му е разрешавал да се лекува, даже в Плевен. Като разяснява, че съгласно него не е направил нарушаване с това, че е отишъл в заведение, с цел да си поръча храна за у дома. Той добави още, че не познава лицата, които са го снимали, само че сервитьорът му бил споделил, че това е защитата на зам.-главния прокурор Иван Гешев.
Според прокурора по делото Биляна Дукова, нарушаването на Чоков е в това, че той е бил в ресторант, до момента в който разрешението му е било за това да посети стоматолог. Което по думите й е отклоняване от мярката "домашен арест ".
Пред съда единият от юристите на Чоков - Илиян Василев, съобщи, че въпросът е по "дребнава фактология ", както и че на никое място в разрешението от съда не е било указано той от кое място би трябвало да мине, с цел да стигне до зъболекаря, по кое време да се случи това и дали може или не може да спре някъде по път, с цел да отиде до тоалетна или да се нахрани.
Адвокатите желаеха още да бъде назначена нова съдебно-медицинска експертиза, само че съдът отхвърли настояването. Те помолиха да бъдат разпитани и тримата души били с Чоков, както и сервитьорът, с цел да се откри дали си е тръгнал с храна за у дома и дали е консумирал единствено вода, само че правосъдният състав не разреши.
По време на съвещанието бяха разпитани и двамата служители на реда открили Чоков в столичното заведение. Те обясниха, че не са срещнали опозиция и не им е било указано да конвоират или задържат подсъдимия някогашен кмет на Галиче. Също по този начин споделиха, че Чоков е бил без патерици и си е тръгнал на личен ход. Подсъдимият изясни, че е бил без патерици, тъй като ги е оставил до колата пред заведението, както и че може самичък, без помощ, да извърви няколко метра.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР