Апелативният специализиран съд освободи от ареста председателя на Държавната агенция

...
Апелативният специализиран съд освободи от ареста председателя на Държавната агенция
Коментари Харесай

Петър Харалампиев излиза от ареста срещу гаранция от 100 000 лв.

Апелативният профилиран съд освободи от ареста ръководителя на Държавната организация за българите в чужбина Петър Харалампиев.

След като за пръв път от седем месеца след задържането си той изиска по-лека мярка за неотклонение, първата правосъдна инстанция не се съгласи с доводите на юристите му и го остави в ареста. Харалампиев обаче апелира решението и апелативните магистрати през днешния ден го пуснаха под гаранция от 100 000 лева На въпрос дали ще бъде импортирана гаранцията от 100 000 лева юристът на Харалампиев Николай Кокинов съобщи, че околните на клиента му ще събират пари от познати и родственици, и ще внесат сумата.

Основният претекст на съда е, че той арестуван от 7 месеца и 10 дни, което се приближава до оптималния 8 - месечен период задържане, очакван от закона преди внасяне на обвинителния акт.

От прокуратурата неведнъж обявиха, че имат подготвеност да внесат делото в съда до 29 юни, когато изтича този период. Решението на съда е дефинитивно и не предстои на митинг и обжалване.

Ръководството на Агенцията за българите в чужбина беше арестувано в края на октомври предходната година. При спецакцията на прокуратурата и Министерство на вътрешните работи тогава бяха арестувани над 20 души, от които с обвинявания по-късно се оказаха единствено четирима - ръководителят Харалампиев, основният секретар Красимир Томов и още двама души, които по-рано бяха освободени от ареста. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР