Апелативният специализиран наказателен съд за пореден път остави без уважение

...
Апелативният специализиран наказателен съд за пореден път остави без уважение
Коментари Харесай

Съдът отново отказа да смекчи мярката на Десислава Иванчева

Апелативният профилиран углавен съд за следващ път остави без почитание поисканото от Десислава Иванчева, която е под домакински арест, изменение на мярката й в по-лека. 
Това е третото разглеждане от съда на искане за намаляване на наложената мярка на Иванчева. Припомняме, след обжалване на от 20 години отнемане от независимост, Апелативният спецсъд понижи присъдата й на 8 години, а Иванчева предприе обжалване на трета инстанция.
 Съдът остави без почитание молба на Десислава Иванчева Съдът остави без почитание молба на Десислава Иванчева
Апелативният профилиран углавен съд остави без почитание молбата на подсъдимата Десислава Иванчева за изменение на мярката и за н...
" Аз не съм наказана, а излежавам от две години присъда ", уточни пред правосъдния състав Иванчева, пояснявайки настояването си за по-лека мярка и посочи, че до момента е изтърпяла 8 месеца арест, още 1 месец затвор и 2 години домакински арест. " Аз съм държана прекалено ", безапелационна е някогашната кметица на столичния регион " Младост " и укори съда, че " се възползва с власт ", за което й бе направена забележка.
В хода на делото, отбраната на Иванчева настоя съдът да премисли наложената й мярка домакински арест, продължаващ близо 3 години и дефинира периода за безпричинно дълъг. Рисковете от закононарушение би трябвало да са действителни, акцентира юристът на Иванчева и посочи, че подзащитната му е имала идеално процесуално държание, в никакъв случай не е била причина за отсрочване на делото и при наложената й тежка присъда от 20 години затвор се е явявала на съвещанията и не е правила опити да се укрие.
Самата Десислава Иванчева удостовери казаното от отбраната и съобщи, че в съзнанието й в никакъв случай не е имало предумисъл да се укрие.
Като спомагателни аргументи да изиска по-лека мярка Иванчева уточни, че е развила боязън от излизане на открито, с който би трябвало да се пребори, описа за влошеното здравословно положение на майка си, за която желае да се грижи и приложи здравна документи за налагащи й се проучвания и прегледи по отношение на ин витро процедура. Тя описа, че не постоянно получава в точния момент позволения от съда за медицински прегледи и проучвания. " Пречи ми се да се възползвам от правото си на свободно лекуване и свободно напредване ", уточни тя.
 Иванчева се оплаква, че я мотаят по молби да върви на доктор тъй като поддържа митингите Иванчева се оплаква, че я мотаят по молби да върви на доктор тъй като поддържа митингите
Намекна ми, че ще позволява лекуване, единствено в случай че съм послушна. Така някогашната кметица на столичния регион " Младост " Десислава Иванчева, която...
Представителят на държавното обвиняване съобщи, че не се попречват настояванията й за медицински операции и в 90% от случаите й се издават позволения. Той е безапелационен, че мярката домакински арест е единствената съответна мярка и настоя съдът да не почете подадената молба за по-лека мярка.
Според съда наложената й мярка е съобразена с всички условия и здравословното положение на Иванчева, а продължителният период на домашния й арест е обвързван с правната трудност на делото. В последна сметка съдът дефинира, че желаното изменение на мярката в по-лека е безпричинно. Определението е дефинитивно и не предстои на обжалване или протестиране.
Автор: Ива Иванова
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР