Апелативният специализиран наказателен съд спря изпълнението на определението на Специализирания

...
Апелативният специализиран наказателен съд спря изпълнението на определението на Специализирания
Коментари Харесай

Апелативният спецсъд спря домашния арест на Иванчева и Петрова

Апелативният профилиран углавен съд спря осъществяването на определението на Специализирания углавен съд от през днешния ден, с което са променени ограниченията за неотклонение на някогашния кмет на столичния регион „ Младост ” Десислава Иванчева и някогашната ѝ заместничка Биляна Петрова.

Десислава Иванчева и Биляна Петрова са упрекнати за желан рушвет от 500 хиляди евро и получени 56 хиляди eвpo. Третият обвиняем по делото като помощник е Петко Дюлгеров. Той бе освободен и е под домакински арест от края на октомври. Иванчева и Петрова са в ареста от седем месеца - те бяха зрелищно задържани на 17 април пред Спортната палта в София.

По-рано през днешния ден Специализираният съд реши да промени мярката на Иванчева и Петрова и да ги пусне под домакински арест. Специализираната прокуратура обаче стачкува неотложно определението. Няколко часа по-късно Апелативният познавач съд спря осъществяването до изговаряне на въззивния съд всъщност.

Причина за прекъсване на осъществяване на определението е неизпратените доказателства по делото, въз основа на които съдът е решил, че се постанова смяна на ограниченията за неотклонение, причините, за което се съдържат в цялостния протокол от съвещание, извършено на 16.11.2018 година пред първоинстанционния съд, който не е възложен на въззивната инстанция в целокупност.

Отделно от това с определение на различен правосъден състав на АСНС от 01.11.2018 година са доказани ограниченията за неотклонение „ задържане под стража “ на подсъдимите Иванчева и Петрова-Христова, което постанова задълбочена преценка на всички условия, имащи значение за ограниченията за неотклонение.

Въззивният съд ще се произнесе по ограниченията за неотклонение на подсъдимите след осъществяване на процедурата по член 342, алинея 2 от Наказателно-процесуален кодекс, оповестиха от АСНС. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР