Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под

...
Апелативният специализиран наказателен съд потвърди мярката за неотклонение „Задържане под
Коментари Харесай

Маринела Арабаджиева остава в ареста - slava.bg

Апелативният профилиран углавен съд удостовери мярката за неотклонение „ Задържане под стража “ на Маринела Арабаджиева на закрито съвещание на 4 февруари, оповестиха от съда. Тя е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група за данъчни закононарушения и пране на пари.

На 18 септември 2019 година Специализираният углавен съд промени в закрито съвещание мярката ѝ за неотклонение в "домашен арест ". Причината за решението бе влошеното ѝ здравословно положение.

На идващия ден Специализираната прокуратура внесе в съда митинг против това определение. От държавното обвиняване мотивираха митинга си с резултатите от последната съдебно-медицинска експертиза за здравословното положение на Арабаджиева, които сочат, че тя може да обитава в изискванията на следствения арест. Другият претекст е отводът на Арабаджиева да бъде настанена за терапия в болница „ Лозенец”, макар разпореждане на наблюдаващия прокурор от юли месец.

Съпругата на предприемача Ветко Арабаджиев бе екстрадирана от Испания на 30 май. Непосредствено след идването ѝ в София, тя бе привлечена към наказателна отговорност, бяха ѝ предявени обвинявания. На извършения разпит тя отхвърли да дава пояснения. Маринела Арабаджиева е упрекната за присъединяване в проведена незаконна група, основана за осъществяване на данъчни закононарушения (при изискванията на съучастничество и в границите на продължавано престъпление), както и изпиране на пари, съобщи Нова тв.
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР