Апелативният съд в София остави в ареста Дилиян Георгиев, обвинен

...
Апелативният съд в София остави в ареста Дилиян Георгиев, обвинен
Коментари Харесай

Оставиха в ареста единия от задържаните при операцията срещу групата, заплашвала магистрати

Апелативният съд в София остави в ареста Дилиян Георгиев, упрекнат за владеене на опиати и други закононарушения. 

В правосъдната залата стана ясно, че при акция преди няколко дни в дома на Георгиев са открити 121 грама бяло вещество и две флашки. 

Единият от бранителите на мъжа - Христо Ботев, съобщи че е противоречив методът, по който е станало претърсването. Става дума за порочна процедура за поемни лица да  бъдат употребени курсанти от Министерство на вътрешните работи. Според съда няма законова спънка това да се случи, заяви Българска телеграфна агенция.

Ботев цитира показания на някогашна другарка на Георгиев, която споделила, че той в миналото е употребявал опиати. Това  съгласно отбраната не значи, че откритите опиати в дома му са негови. Освен това пликът, който е конфискуван, е бил под масата в хола, а не в сейф в жилището.



" Съвестта ми е чиста. Имам три деца. Това е фарс, цирк и набедяване. Имам и внук. Никога не съм си помислял да продавам опиати. След децата си, обичам страната си, а обвиняванията, че работя против републиката са скалъпени ", сподели Георгиев пред съда.

По-рано през днешния ден от прокуратурата оповестиха, че при осъществени следствени дейности в парцели на обвинени, част от проведена незаконна група, е открит лист с имена на магистрати – следователи, прокурори и съдии, обект на закани, оповестиха от прокуратурата. Разследване се води от Софийската градска прокуратура. Престъпната група е уличена в голям брой закононарушения.

Пред медиите във връзка информацията, изнесена на брифинг по-рано през днешния ден, за описи с имена на магистрати, Георгиев съобщи, че съвестта му е чиста, а информацията в описите и флашките не е вярна.

Решението на съда е дефинитивно.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР