Апелативният съд в Пловдив пусна на свобода арестувания преди седмица

...
Апелативният съд в Пловдив пусна на свобода арестувания преди седмица
Коментари Харесай

Съдът пусна от ареста полицейския шеф от Пловдив заради слаби доказателства

Апелативният съд в Пловдив пусна на независимост задържания преди седмица зам.-шеф на Трето районно Стоян Павлов. Полицаят беше арестуван по обвиняване, че е взел 300 лв. рушвет от ало измамници. Магистратите през днешния ден анулираха мярката за неотклонение " задържане под стража " на Павлов, наложена му от Окръжния съд в събота.

Мотивите на съда са, че Павлов не може да се укрие и не може да се чака да извърши друго закононарушение. Освен това не може да се направи обосновано съмнение, че той е направил закононарушението, в което е упрекнат, считат магистратите.

Не е ясно кой е дал пари и дали изобщо са били дадени такива. Ако е имало сходно предаване на парични средства, то не може да се квалифицира като рушвет, защото служителят на реда не е работил по случая с измамите. В случай, че в действителност са предадени пари, то обвиняването можело да е за друго - за това, че Павлов си е " затварял очите " за измамата и не е докладвал, че се прави закононарушение, заяви " Трафик нюз ".

Самият Стоян Павлов за втори следващ път резервира безмълвие при влизането си в съда. Двамата му бранители са безапелационни, че той не е приемал тези 300 лв. като подарък. " Логично е в обвинителния акт да се опише кой е дал тези пари, само че в действителност такова име няма ", сподели юрист Красимир Елдъров.

Според прокуратура подкупът е бил даден пред самото районно в кутия от цигари. Според отбраната обаче няма доказателства за това, защото от видеото и фотосите приложени към делото, не се вижда нито лицата, нито тази кутия, нито сумата. " Нито един кадър не удостоверява казаното от очевидците Димитров и Рангелов ", показаха юристите. Става дума точно за ало измамниците, които са дали показания по случая. Рангелов към момента е в неопределеност. Той беше разгласен за национално търсене.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР