Апелативният съд в Пловдив потвърди обжалваната присъда на Миленко Рангелов,

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди обжалваната присъда на Миленко Рангелов,
Коментари Харесай

Втора инстанция потвърди присъдата на Миленко - убиецът от Шекера

Апелативният съд в Пловдив удостовери обжалваната присъда на Миленко Рангелов, наложена му от Окръжния съд под тепетата. Станалият прочут като " килърът от Шекера " беше наказан на 20 години затвор, при първичен непоколебим режим за убийството на жена си и санкция от 150 000 лв.. Решението може да бъде обжалвано пред Върховния касационен съд на Република България.
Прочетете още
Престъплението беше осъществено на 20 октомври 2020 година, а на 1 март тази година, Миленко получи 20 години затвор и 150 000 лв. санкция. Миленко апелира наложената му от Окръжен съд-Пловдив присъда пред Апелативен съд. По време на съвещанието на 20 юни, в своите претекстове, отбраната на килъра, в лицето на юрист Чингарова изиска прекласификация на закононарушението и връщане на делото за ново разглеждане.

Относно положението на жена му - Сийка след побоя, отбраната твърдеше, че при навременна хирургична интервенция, тя е можело да бъде избавена и излекувана за 2-3 седмици. Адвокатката счита също, че Миленко не би трябвало да отговая за последващите положения на жена си и изиска делото да бъде върнало за преразглеждане в Окръжен съд, от нов състав.

В залата беше свикан за очевидец и синът на Миленко, който досега не беше давал показания пред магистратите. След като описа това което си спомня от съдбовния ден, Стефан Рангелов се опита да отбрани татко си, като сподели, че той е единственият, който е работил в фамилията и се стремял по всевъзможен метод да обезпечи всичко от което са се нуждаели. Пред магистратите той упрекна мъртвата си майка, че тя е биела децата.

Тогава бабата на Стефан – Василка не сдържа страстите си и от своя страна упрекна внука си, че той също е биел майка си. Стефан отхвърли.

Василка Рангелова непрекъснато обясняваше на арбитър Васил Гатов, че Миленко би трябвало да остане в пандиза доживот или да получи най-малко още 10 години към досегашните 20.

Миленко от своя страна, също сподели, че жена му е биела децата, а той се е грижил за тях. Въпреки това, той още веднъж акцентира, че доста я обичал и не е желал да я убива. Той също пледира и по-малка присъда, с цел да може да се грижи за къщата и децата си.

Държавното обвиняване пожела потвърждаване на първоинстанционната присъда.

Припомняме, че още при започване на процеса, Миленко не се призна за отговорен за жестокото ликвидиране и пожела процесът да се гледа по общия ред. Престъплението беше осъществено на 20 октомври 2020 година. Тогава, близки на жертвата се обадили на 112, а медиците пристигнали в дома на фамилията, където разкрили мъртва 39- годишната Сийка. След като забелязали следи от принуждение по тялото, чиновниците на спешна помощ алармирали полицията.

На 39-годишната жена били нанесени голям брой удари по тялото с ръце и крайници и тя умряла от пострадванията си по изключително непосилен за нея метод.

Миленко живеел с потърпевшата жена на фамилни начала в продължение на 20 години. Мъжът постоянно употребявал алкохол, след което упражнявал физическо принуждение над Сийка и всичките им 9 деца. По тази причина дамата се преместила да живее при майка си през 2019 година.

От Районен съд – Пловдив била издадена заповед за незабавна отбрана, която забранявала на Миленко да приближава жилището й, местата, които посещава, както и да упражнява физическото и психическото принуждение по отношение на нея. След известно време обаче потърпевшата още веднъж се върнала да живее при него и децата им.

В деня на убийството още сутринта Миленко почнал да пие и да бие жена си. През деня той неведнъж й нанесъл побой, като я удрял с юмруци и ритници по цялото тяло. Една от дъщерите им се пробвала да й помогне, само че Миленко не й разрешил. От побоя, траял няколко часа, дамата изпаднала в безсъзнание и малко по-късно умряла.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР