Апелативният съд в Пловдив потвърди 3-годишната условна присъда на турския

...
Апелативният съд в Пловдив потвърди 3-годишната условна присъда на турския
Коментари Харесай

Потвърдиха условната присъда на турския тираджия, убил двама пловдивски музиканти

Апелативният съд в Пловдив удостовери 3-годишната условна присъда на турския водач Мехмет Калисал, приет за отговорен, че по несъобразителност е предизвикал гибелта на двама пловдивски музиканти при злополука в прохода " Хаинбоаз ".

На 29 юни 2018 година Николай Николов - Нико минал през Раковски, с цел да вземе сътрудника си Павел Дюлгерски и дружно да заминат за концерт в Русе. Пловдивчанинът не се чувствал добре и помолил приятеля си да кара. Времето било дъждовно.

Когато навлезли в прохода " Хаинбоаз " се движели се скорост 77 км/ч., при мокра пътна настилка, лимитирана видимост и поредност от рискови завои. Максимално позволената скорост за придвижване в сектора била 40 км/ч., сигнализирана с пътен знак. На един от завоите Дюлгерски изгубил надзор над автомобила. Плъзгайки се по платното, колата се насочила в лентата за насрещното придвижване по време на завой. Срещу него идвал автовоз, ръководен от Калисал. Тираджията също се движел с превишена скорост, съумял да понижи до 65 км/ч. Двете транспортни средства се блъснали напълно в лентата за придвижване на автовоза.

Колата на музикантите се завъртяла и се върнала обратно. Мехмет Калисал слязъл и се опитал да помогне на затиснатите в леката кола момчета. Тъй като не говорел български, помолил чужд да се обади на телефон 112. Пристигналият екип на Спешна помощ установил гибелта на Николай Николов, а Павел Дюлгерски бил откаран в болница в сериозно положение. Въпреки оказаната здравна помощ, той умрял на 30 септември.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР