Апелативният съд в град Яш потвърди решение на първоинстанционен съд,

...
Апелативният съд в град Яш потвърди решение на първоинстанционен съд,
Коментари Харесай

Задържаха с подкуп влиятелен член на управляващата партия в Румъния

Апелативният съд в град Яш удостовери решение на първоинстанционен съд, с което влиятелен член на ръководещата Социалдемократическа партия (СДП) бе подложен в прелиминарен арест заради взимане на рушвет, съобщи организация Аджерпрес.

Думитру Бузату, който до преди няколко дни бе ръководител на Окръжния съвет на Васлуй (Източна Румъния), бе задържан в миг на приемане на подкуп от 1,25 милиона леи (близо 500 000 лева.) от бизнесмен, чиято компания ремонтира пътища. Сумата съставлява 10 % от цената на фактурите, разплатени от Окръжния съвет на Васлуй към компанията на предприемача. 
 
След задържането на Думитру Бузату, Социалдемократическа партия го изключи от редиците си и той бе отхвърлен от поста председател на Окръжния съвет на Васлуй.

Бузату апелира наложения му прелиминарен арест, само че Апелативният съд в Яш отхвърли жалбата и го остави зад решетките, оповестяват румънските медии. 

Парите от подкупа бяха намерени в куфар в багажника на автомобила на Бузату. Първоначално той твърдеше, че те са „ спестявания “, а по-късно – че са заем от предприемача.

Бизнесменът Емил Савин, който е подал сигнал до Националната дирекция за битка с корупцията за претенции му рушвет, е разказал пред прокурорите, че ръководителят на Окръжния съвет на Васлуй Думитру Бузату е имал навика да желае най-малко 10 % от цената на договорите, възлагани на другите компании, работещи по пътната инфраструктура в региона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР