Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста молдовския

...
Апелативният съд в Бургас остави за постоянно в ареста молдовския
Коментари Харесай

Постоянен арест за молдовеца, обвинен за мелето край Лесово

Апелативният съд в Бургас остави за непрекъснато в ареста молдовския водач на ТИР, упрекнат за злополуката край Лесово. При случая трима мъже, измежду които и водачът на микробуса, починаха на място, а 10 от пасажерите бяха ранени.

Днес пред апелативния съд в Бургас пристигнаха бранители на молдовския водач.



„ Като молдовец има по-малко права тук в България, тъй като не е от страна на Европейския съюз. Искаме индивидът по време на досъдебното разследване да е в домакински арест, няма да избяга… Направихме всичко допустимо да осигурим квартира “, изясни Катерина Алуатска пред БТВ.

Адв. Светослав Михов добави: „ Самият той претърпява тежко нещата. Там всички стопират на пътя, за жал! Там няма къде да се спре, няма планувани места за престой и паркиране, няма планувани места за решение на някакви санитарни проблеми, там е километрична колона “.

Пред съда водачът се разплака и изясни, че бил в потрес и по тази причина не се опитал да помогне.

Повече от седмица след злополуката, кошмарът за потърпевшите не е избледнял. Сред тях е 32-годишната Веса Ганчева, която разказва като „ кошмарно, извънредно “.



Жената е майка на две деца и работи като кондуктор в общинския транспортьор в Бургас и е претърпяла комплицирана ортопедична интервенция в УМБАЛ-Бургас.

Началникът на отделението доктор Стоян Христов разказва по този начин интервенцията: „ Продължителна интервенция предвид на това, че е счупена тазовата част на тазобедрената става… за в този момент мисля, че пациентката се усеща добре “.

Предстои ѝ дълга рехабилитация, а фамилията ѝ няма средства за това. За да оказват помощ, нейни сътрудници подемат акция за събиране на средства.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР