Апелативният съд в Белград отмени първоинстанционното решение от септември 2020

...
Апелативният съд в Белград отмени първоинстанционното решение от септември 2020
Коментари Харесай

Сърбия отново отмени решението за екстрадиция на Цветан Василев

Апелативният съд в Белград анулира първоинстанционното решение от септември 2020 година за изгонването на българския предприемач Цветан Василев, предава БГНЕС. На процедура от доста години насам тези процедури са в действителност отвод на Сърбия да върне някогашния банкер.

С това решение от 10 май делото е върнато на различен съд в Белград за ново решение, посочи представителят на съда Миряна Милич.

Цветан Василев е в Сърбия от 2014 година и управляващите в Белград отхвърлят да го екстрадират макар настояванията на прокуратурата в София. Той е обвиняем по наказателното дело за банкрута на КТБ, като против него то се гледа задочно.
В началото на 2020 година основният прокурор Иван Гешев изпрати писма до Генералния секретариат на Съвета на Европа и до Европейския комитет по проблемите на престъпността, в които остро разкритикува сръбските управляващи поради неналичието на отговор по настояването на България за екстрадицията на Цветан Василев. Ръководителят на държавното обвиняване се обърна тогава и към ръководителите на Европейския парламент и Европейската комисия – Давид-Мария Сасоли и Урсула фон дер Лайен, "с оглед бъдещата преценка по отношение на готовността на Република Сърбия като претендент за участие в Европейски Съюз ".
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР