Апелативният съд отхвърли жалбата на Агенцията по вписванията срещу решението

...
Апелативният съд отхвърли жалбата на Агенцията по вписванията срещу решението
Коментари Харесай

Апелативният съд реши: Боби Михайлов е президент на БФС

Апелативният съд отхвърли жалбата на Агенцията по вписванията против решението на Софийски градски съд да впише Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз, оповестиха от БФС.

В определение №492 от 5 август т.г. САС сочи липса на дейна процесуална легитимация на Агенция по вписванията да апелира постановеното от Софийски градски съд решение и постановява, че обжалваното решение е вярно и законосъобразно.

„ Агенцията по вписванията е държавен орган на изпълнителната власт (чл. 3, алинея 1 ЗТТРРЮЛНЦ). Същата не е в гражданско-правен спор със заявителя, защото не разполага с противопоставими на заявителя накърними насрещни права и отговорности, присъщи за гражданското правно отношение. […] Предвид това организацията, в качеството ѝ на държавен орган, не взе участие в производството на акта ѝ пред съда. Съдебното решение е наложително за [Агенцията по вписванията] – съдът дава наложителни инструкции на организацията, които тя е длъжна да извърши. Изпълнението, съгласно също императивната норма на член 14, алинея 4 ЗТРРЮЛНЦ, следва да е неотложно “, се споделя в определението.

По този метод Софийският апелативен съд удостоверява решението на Софийския градски съд от 1 юни 2021 година да впише Борислав Михайлов като президент на Българския футболен съюз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР