Апелативната прокуратура във Варна е започнала досъдебно производство срещу варненския

...
Апелативната прокуратура във Варна е започнала досъдебно производство срещу варненския
Коментари Харесай

Разследват кмета на Варна за Пловдивския панаир, твърди депутат

Апелативната прокуратура във Варна е почнала досъдебно произвеждане против варненския кмет Иван Портних за закононарушение по работа, заяви Стела Николова, варненски народен представител от „ Политическа партия - Демократична България “. Разследването е поради бездействието му с връщането на акциите на Пловдивския панаир на страната.

Досъдебното произвеждане е по 282, ал.2 по отношение на алинея 1 от Наказателния кодекс. Той планува наказване отнемане от независимост от 1 до 8 години за лице, което наруши или не извърши служебните си отговорности, или надвиши властта или правата си за да набави полза и освен това са настъпили обилни нездравословни последствия.

" Не е Коледа, само че се случват чудеса. Прокуратурата погна варненския кмет Портних за скандалното харизване на Пловдивски панаир в интерес на олигарха Георги Гергов.

Заслугата за това е напълно на Стела Николова от Да, България и сътрудниците ни от Пловдив, които от години се борят за спасяването на панаира ", сподели депутатът Ивайло Мирчев

През 2017 година Общинският съвет във Варна гласоподава акциите на „ Пловдивски панаир “ АД да бъдат върнати в Министерството на стопанската система. Това по този начин и не се случи, което разреши на предприемача Георги Гергов да стартира процедура по окончателното преодоляване на сдружението, акцентират от “Да, България ”.

Бившият общински консултант от Варна Стела Николова от години се бори за осъществяването на решението на Общинския съвет. През декември 2021 година тя подаде сигнал до прокуратурата, че кметът Портних не е извършил решението от 2017 година, а Общинският съвет не е избирал представител в общото заседание на „ Пловдивски панаир “ цели 5 години. От това може да настъпи щета, защото няма кой да пази ползите му в общото заседание на „ Пловдивски панаир “ АД.

Николова подаде тъжба против отхвърли на Окръжна прокуратура-Варна и изиска преписката на Специализираната прокуратура, на която се базира Окръжна прокуратура за отхвърли си. В последна сметка Софийска градска прокуратура изпратила преписката във Варненска апеативна прокуратура и те образуваха досъдебно произвеждане за закононарушение по работа.

Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР