Апелативен съд в щата Ню Йорк отне лиценза за осъществяване

...
Апелативен съд в щата Ню Йорк отне лиценза за осъществяване
Коментари Харесай

Отнеха лиценза на адвоката, искал да спи с Мария Бакалова

Апелативен съд в щата Ню Йорк лиши лиценза за реализиране на адвокатска активност в щата на Руди Джулиани, тъй като е изказвал лъжливи изказвания, пробвайки се да накара американските съдилища да преразгледат изборната загуба на клиента си - някогашния президент Доналд Тръмп на президентските избори, съобщи AP.

Адвокатската дисциплинарна комисия съобщи в настояването си за лишаване на адвокатския лиценз на Джулиани, че има " безспорни доказателства ", че Джулиани е изказвал лъжливи изказвания пред съдилищата и е заблуждавал обществеността и конгресмени, като е развивал теории, че изборната победа на Тръмп е открадната посредством измами.

" Тази страна е разкъсвана от продължаващи офанзиви против легитимността на изборите през 2020 година и на сегашния ни президент Джоузеф Байдън ", написа комисията и добавя: " Отличителният белег на нашата народна власт са свободните и почтени избори. Лъжливите изказвания имат за цел да подхранят загуба на доверие в нашите избори и произлизащата от тях загуба на доверие в държавното управление като цяло вреди да вярното действие на свободното общество ". Постановлението на съда ще отнеме правото на Джулиани да съставлява клиенти в качеството на юрист.

Руди Джулиани преди няколко месеца се забърка в величествен скандал с присъединяване на българската актриса Мария Бакалова. Сцената с Руди Джулиани във кино лентата " Борат 2 " бързо разбуни духовете. В компрометираща сцена той си бърка в панталона, до момента в който е в хотелска стая с дъщерята на Борат – Тутар (ролята е изиграна от Бакалова), която се показва за журналистка. По-късно Джулиани съобщи, че половите подмятания са изфабрикувани и упрекна Саша Барън Коен в неистина. Моника Левинсън, продуцент на кино лентата, съобщи, че след снимането на сцената Руди Джулиани е употребявал своите връзки в полицията и се е обадил на служители на реда с искане да арестуват целия екип на комедията, в това число и Мария Бакалова. Бе обявено даже, че някогашният кмет на Ню Йорк Руди Джулиани е изискал ареста на целия екип на кино лентата „ Борат 2”, който провокира политически скандал в Съединените щати.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР