Апелативен съд – Варна потвърди домашния арест на служител на

...
Апелативен съд – Варна потвърди домашния арест на служител на
Коментари Харесай

Потвърдиха домашния арест на подкупен полицай от Варна

Апелативен съд – Варна удостовери домашния арест на чиновник на Министерство на вътрешните работи, упрекнат в корупция. Мярката за неотклонение на Пламен Н. е била изменена от " задържане под стража “ във втората по тежест – домакински арест - от Варненския областен съд. Прокуратурата стачкува пред въззивната инстанция, оповестиха от пресслужбата на апелативния съд.

Припомняме, че двама полицейски чиновници бяха упрекнати в приемане на рушвет при пътни инспекции. Пламен Н. и сътрудника му били арестувани при профилирана интервенция на 14 април. Повдигнато им е обвиняване, че като чиновници на Министерство на вътрешните работи са приели неследваща се полза, с цел да не извършат деяние по работа – сформиране на акт.

Представителят на Апелативната прокуратура съобщи, че тезата на държавното обвиняване за съпричастността на обвинения към действието не е разколебана. Това, че служителят е краткотрайно отхвърлен от служба не анулира заплахата той да извърши закононарушение. Данните от специфичните разследващи средства насочват към нови очевидци, които подлежат на разпит и върху тях полицейският чиновник би могъл да окаже въздействие.

Защитата на Пламен Н. още веднъж оспори правната подготовка на повдигнатото обвиняване. Адвокатът е безапелационен, че доверителят му не е имал пълномощия да сформира акт за определяне на административно нарушаване. Няма никакви доказателства, че Пламен би се укрил при по-лека мярка, защото е фамилен, с две дребни деца, от 3 години работи в Министерство на вътрешните работи.

Варненският апелативен съд откри митингът на прокуратурата за безпочвен. И към сегашния миг у съда може да възникне изискваното от закона съмнение за съпричастност на обвинения към вмененото му във виновност действие. Това е видно от събраните доказателства. Няма данни за риск от укриване. Въззивната инстанция е солидарна с извода на Варненския областен съд, че заплахата служителят да извърши закононарушение към този момент не е в такава степен, която да обоснове задържането му под стража. Затова и актуалният правосъден състав одобри, че мярката за неотклонение вярно е била променена. Домашният арест би осуетил всяка, даже хипотетична заплаха, от реализиране на закононарушение.

С тези причини Апелативен съд – Варна удостовери определението на Варненския областен съд, с което е била променена мярката на Пламен Н. от " задържане под стража “ в " домакински арест “.

Съдебният акт не предстои на обжалване.

Снимка от задържането на корумпираните служители на реда беше оповестена в групата Виждам те КАТ-ВАРНА.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР