Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Окръжен съд –

...
Апелативен съд – Пловдив потвърди определение на Окръжен съд –
Коментари Харесай

Съдът остави в ареста старозагорец, запалил къща, мислил, че ще отвлекат дъщеря му

Апелативен съд – Пловдив удостовери определение на Окръжен съд – Стара Загора, с което е взета най-тежката мярка „ задържане под стража “ по отношение на упрекнат мъж в палеж на двуетажна къща в село Целина, област Стара Загора.
Прочетете още
 Срещу мъжа е повдигнато обвиняване, за това, че на 2 януари 2024 година е запалил къщата на жена в същото село. Пред съда през днешния ден обвиненият описа, че синът на потърпевшата желал да отвлече малолетната му щерка и да я направи продажница. Сега фамилията му и трите му деца живеят при родственици в село Здравец.  Обвиняемият и отбраната му настояха съдът да освободи обвинения, с цел да се прибере при околните си и да отбрани децата си.

 Апелативният съд реши, че от събраните досега доказателства може да се направи обосновано съмнение за съпричастност на мъжа  към повдигнатото му обвиняване. Той е съден и оправдан, само че има характеристични данни, че е податлив да използва алкохол и под негово влияние става нападателен, от което произтича заплаха да извърши закононарушение, в случай че мярката му бъде сменена с по-лека такава.

 От данните по делото е известно, че той има родственици във Франция, където и той е обитавал и е бил наказан там. За това има заплаха да се укрие при една по-лека мярка за неотклонение.    Съдът смята, че има способи да бъде предотвратено похищение на момичето, в случай че се потърси помощ от правозащитните органи.

 Определението на Апелативен съд - Пловдив е дефинитивно.        
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР