Апелативен съд – Пловдив остави без уважение молбата на ученика

...
Апелативен съд – Пловдив остави без уважение молбата на ученика
Коментари Харесай

В Пловдив решиха за ученика, блъснал 3 момичета при дрифт!

Апелативен съд – Пловдив остави без почитание молбата на ученика Н. М. от Стара Загора за смяна на мярката му за неотклонение, като удостовери определението на Окръжен съд – Стара Загора за " домакински арест “ и електронно устройство за наблюдаване.

Срещу Н. М. в началото е повдигнато обвиняване за това, че на 01.10.2021г. по несъобразителност е направил пътнотранспортно произшествие в Стара Загора, като е блъснал три девойки и им е предизвикал тежки пострадвания /кракът на една от потърпевшите е ампутиран/. През декември 2021 година прокуратурата преквалифицира действието на Н. М. в тежко съзнателно закононарушение, което към този момент е подсъдно на Окръжен съд.

Апелативните магистрати разискаха молбата на Н. М. за смяна на мярката му за неотклонение и одобриха, че има задоволително данни за неговата съпричастност към закононарушението, в което е упрекнат. По показания на една от потърпевшите преди злополуката той е правил дрифт на колелото на пътното платно.

Съдът реши, че макар че Н. М. е с отнето удостоверение за правоуправление, заради високата социална заплаха на действието, към момента има заплаха, при една по-лека мярка за неотклонение, обвиненият да извърши закононарушение. Няма заплаха от укриване. Определението на Апелативния съд е дефинитивно.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР