Апел за съдействие за популяризиране на благотворителна кампания, към която

...
Апел за съдействие за популяризиране на благотворителна кампания, към която
Коментари Харесай

Голяма драма в семейството на служител в НАП! Зов: Помогнете!

Апел за подпомагане за разпространение на благотворителна акция, към която се включат чиновниците от Национална агенция за приходите от цялата страна. Става въпрос за подкрепяне на фамилията на служителя на Национална агенция за приходите Пловдив - Георги Лазаров, чиято дъщеричка Маги на 11 години е с тежката диагноза хронична бъбречна непълнота от раждането си. От 2017 година положението и прогресивно се утежнява и се нуждае от трансплантация. Бащата Георги е с висока съгласуемост с Маги и ще стане неин донор. Процедурите са задействани, само че сумата нужна за лекуването на Маги е непостижима за семейство и се нуждаят от помощ и поддръжка. Маги е едно лъчезарно и радостно дете, дано запазим нейната усмивка! 

Ето и апела на фамилията: 

Скъпи другари, нашата щерка Маргарита Георгиева Лазарова /11 г./ се нуждае от трансплантация на бъбрек. От раждането си е с диагноза хронична бъбречна непълнота. Следи се постоянно от експерти в СБАЛДБ " Проф.Иван Митев “ София. През 2017 година детето получи две луксации на ляво и дясно коляно и трайно деформиране на дясното стъпало в резултат на бъбречното заболяване /висок паратхормон/. От началото на 2018 година положението й се утежни сензитивно /преддиализно състояние/. Дозите на медикаментите, които се одобряват от раждането, се усилиха неведнъж.

В сходство със законовите разпореждания детето е вписано в служебния указател на Изпълнителна организация по трансплантация, касаещ евентуалните реципиенти за трансплантация на бъбрек. Донор на бъбрек ще стане бащата Георги Лазаров, който има доста висок % на съгласуемост съгласно направените проучвания.

Тъй като в България от 2010 година на деца не се вършат подобен тип трансплантации, това би трябвало да се случи в чужбина. Към момента имаме оферта от задгранична клиника в Турция – " Газиосманпаша " /Истанбул/, която ще се заеме с трансплантацията. За фамилията е непостижима сумата, която е нужна - 24 000 евро /трасплантация; предболнично лекуване преди трансплантацията, а също и след нея за донора и реципиента/. Тази сума не включва превоз до Турция – най-малко 4 ходения, хотел, както и спомагателни проучвания, които са отвън пакета. Върнете усмивката на нашето дете! Благодарим на всички, които ще се отзоват на този зов за помощ!

От родителите Георги и Десислава Лазарови

Дарителски сметки в банка ДСК ЕАД:

Титуляр: Маргарита Георгиева Лазарова

В лв. – IBAN: BG02STSA93000025386700 ; BIC: STSABGSF

В USD - IBAN: BG60STSA93000025388857 ; BIC: STSABGSF

В EUR - IBAN: BG59STSA93000025388875 ; BIC: STSABGSF
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР