Апел за помощ отправят медиците от свищовската многопрофилна болница Д-р

...
Апел за помощ отправят медиците от свищовската многопрофилна болница Д-р
Коментари Харесай

Апел за помощ: Болницата в Свищов има нужда от аспиратор, консумативи и дюшеци в отделението за коронавирус

Апел за помощ насочат медиците от свищовската многопрофилна болница " Д-р Димитър Павлович ". Лечебното заведение се нуждае от най-необходимите неща за битката с епидемията.

В болничното заведение няма задоволително дезинфектанти. Липсва и нужното количество защитни маски и туники за лекарските екипи.

Болницата не разполага с респиратор, в случай че се наложи да спасявят живота на пациенти с ковид, незадоволителни и остарели са кислородните апарати . Поради дефицит на средства лечебното заведение не може да си разреши да закупи даже дюшеци и постелъчно долни дрехи за леглата в отделението, което сега се обособява за банкет и лекуване на пациенти с ковид.

Медиците приканват, който може да помогне с най-необходимото - маски, ръкавици, дезинфектанти, алкохол, постелъчно долни дрехи, дюшеци или да подари средства, с цел да могат да се закупят респиратори.

Кметът на Свищов Генчо Генчев даде цялата си заплата в поддръжка на Общинския спешен щаб и на болничното заведение за битка против COVID-19. Част от месечните си хонорари подаряват и четиримата му заместници.

Община Свищов припомня, че е оповестена дарителска акция в поддръжка на взетите ограничения за битка с ковид.

Общинското управление приканва всички жители – физически и юридически лица, да поддържат акцията, в символ на съпричастност.

 
Банковата сметка, по която могат да се вършат дарения за битката с COVID-19 е:

МФ „ Алеко Константинов “

IBAN: BG71 UNCR 7527 1047 8270 12

BIC: UNCR BGSF

Уникредит Булбанк

Основание на превода: Борба против COVID-19
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР