Апартаменти в кооперации „на зелено“ на фалирали строители и в

...
Апартаменти в кооперации „на зелено“ на фалирали строители и в
Коментари Харесай

Нова далавера в продажбите на имоти жили купувачите с много пари

Апартаменти в кооперации „ на зелено “ на банкрутирали строители и в остарели блокове с подкопани основи се оферират на атрактивни цени. Проблемните парцели са преоценени с 25 на 100, разясняват брокери, представени от „ Монитор “.

Собственици на съвсем непродаваеми жилища най-често търсят експерти да им ги продадат. По телефона за проблеми не се загатва,
канят се бъдещите притежатели да видят на място и тогава се стигат до пояснения и пазарлък. При старите жилища има огромен отлив на купувачи през миналата година, съгласно огромна организация за недвижими парцели.

Покачването на пазара не е всеобщо, а зад него се крие преориентирането на купувачите към по-скъпи парцели - ново строителство, ремонтирани и обзаведени жилища. Сегашните купувачи са най-често млади фамилии, които търсят парцел за живеене, множеството - за първи дом. И те имат доста нарастнали условия. Затова първото нещо, което питат, е на какъв брой години е жилището.

Ако годините на изграждане са повече от 20, има серия от въпроси от купувачите - щранговете за замяна ли са и поставяна ли е изолираност. Но не това е огромният проблем при старите жилища. На пазара се оферират жилища в парцели със съществени недостатъци, датиращи от години.

Пример е публикация на тристаен апартамент в един от западните квартали, близо до центъра на столицата, което наподобява скоро ремонтирано, обзаведено и на комфортно разстояние от метростанция. Цената му е с една четвърт по-ниска от пазарната и това е първата сигнална лампа за бъдещите купувачи.

Проверка на място демонстрира, че блокът може всеки миг да рухне. Сградата, строена през 40-те години на предишния век, към този момент има огромни процепи и е рискова за живеещите в нея. Публикации в медии описват, че преди 8 години общината прави наставление за ремонт на покрива и улуците, както и отводняване.

Собствениците на жилища обаче не подхващат никакви ограничения. Те не извършват нищо от рекомендациите, не си оправят покрива и не отводняват. При дъждовно време водата отива в плитките основи и ги подкопава. Такива блокове с гредоред има още 7 в квартала.

Дори да купите сходно жилище, спомагателните средства за ремонт на постройката може да доближат до няколко хиляди лв. на притежател, разясниха от огромна строителна компания. При желаните по-нови жилища на ниски цени е допустимо да срещнете стартирано, само че незавършено строителство.

Често градежът стопира до стадий Акт 14 или по-рано. Ниска продажна цена в този момент значи възнаграждение до една десета повече от цената на парцела по-късно, когато се издаде Акт 16. Зад такива парцели най-често прозират проблеми с терените, банкрути на строители и други неразбории. Те може да ви костват скъпо, изключително в случай че се търси жилище за живеене, а не за инвестиция.

В краен квартал на София сега се продава двустаен апартамент с 40 на 100 понижение. По-ниската цена се дължи поради неспокойствие на притежателя да получи пари кеш след няколко години вървене по тъгите. Инвеститор и строител на постройката са двама съдружници. Единият е умрял и това води до дълга правосъдна сага с наследниците му.

В това време жилищата остават на произвола на ориста. Преди десетина години поради рецесията много парцели останаха недостроени. Вследствие на това част от купувачите „ на зелено “ се заеха да довършват започнатите градежи сами. Такъв е казусът на продавач на апартамент в кооперация в „ Овча купел “, в него ясно проличава открадната електрическа система и вътрешни тръби. Балконът на жилището въобще липсва.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР