Апартамент в Париж, собственост на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд,

...
Апартамент в Париж, собственост на покойния моден дизайнер Карл Лагерфелд,
Коментари Харесай

Продадоха апартамент на Карл Лагерфелд за 10,8 милиона долара

Апартамент в Париж, благосъстоятелност на починалия фешън дизайнер Карл Лагерфелд, беше продаден за 10,8 млн. $, съобщи Си Ен Ен.

Футуристичното жилище, което се намира на река Сена в центъра на Париж с панорама към Лувъра, беше продадено, съгласно брокера на недвижими парцели Groupe Althémis, който продаде парцела.

Намиращ се на Quai Voltaire в 7-и регион на града, тристайният апартамент с повърхност 260 кв. м, ситуиран на третия етаж, беше продаден за съвсем двойно по-висока цена от оповестената в листата - 5,7 млн. $.

Karl Lagerfeld’s futuristic Paris apartment sells for €10m
— Guardian news (@guardiannews)
Въпреки че се обитава в постройка от XVII в., апартаментът се отличава с ултрамодерния си дизайн.

В обявата се разказва " авангардният жанр " и " чистите и органични линии " на жилището, а съпътстващите фотоси демонстрират просторни, блестящо осветени стаи с полирани сиви подове.

The sale of Karl Lagerfeld's apartment comes after the sale of his personal effects back in 2022.
— GMA Lifestyle (@gma_lifestyle)
Една от огромните стаи е облицована с поредност от лавици от пода до тавана и има просторна гримьорна, както може да се чака в жилището на едно от най-известните имена в модата.

Известен най-много като креативен шеф на Chanel - роля, която заема от 1983 година до гибелта си през 2019 година, Лагерфелд е прочут и с първокласните си домове.

Пълният обсег на този неуморно подхранван " висок разкош " е оголен в книгата " Карл Лагерфелд: Живот в къщи ", която беше оповестена през януари.

Karl Lagerfeld’s Paris Apartment Sells for 10M Euros
— WWD (@wwd)
С рядко виждани фотоси на 13 от парцелите на Лагерфелд в Европа - Париж, Монте Карло, Рим, Хамбург и други - книгата разкрива по-малко известната страна на дизайнера и дава визия за възприятието му за жанр, когато става въпрос за интериорен дизайн.

Според стилния публицист Патрик Мориес, който е създател на предговора към книгата, усетите на Лагерфелд са се променяли от парцел на парцел.

" Винаги преминаваше от една атмосфера към друга, от антикварни интериори към ултрамодерни " , споделя Мориес за дизайнерската хармония на Лагерфелд, откакто е посетил доста от парцелите му през годините, изключително тези в Париж.

" Той е специфичност в това, че няма единение в неговия вид украса. "

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР