Апаратът е оборудван с набор от оптични прибори за наблюдениеOrion-Drone

...
Апаратът е оборудван с набор от оптични прибори за наблюдениеOrion-Drone
Коментари Харесай

Руски дрон работи в условия на нулева видимост

Апаратът е оборудван с набор от оптични принадлежности за наблюдаване

Orion-Drone развива оптималната скорост от 100 км/ч и може да извършва задачи на разстояние до 10 км

Руската държавна компания Ростех създаде дрон, кадърен да работи в условия на нулева видимост, оповестяват медиите в страната. Твърди се, че Orion-Drone ще бъде с 20% по-евтин от своите задгранични аналози, само че цената към момента не е оповестена.

Orion-Drone е дело на холдинга „ Швабе ”, който е част от Ростех. Безпилотният уред е оборудван с набор от оптични принадлежности, които разрешават наблюдаване във забележимия, ултравиолетовия и късовълновия диапазон на инфрачервения набор.

Според разработчиците, дронът може да се употребява за оценка на положението на пътното покритие, да засича нарушавания в придвижването, да управлява енергийното съоръжение, да открива приключване на газ, както и при изключителни обстановки, повреди и стихийни бедствия.
още по тематиката
Orion-Drone развива оптималната скорост от 100 км/ч и може да извършва задачи на разстояние до 10 км, а времето за самостоятелна работа е до 1 час. Цената на дрона и датата за стартиране на пазара към момента не са оповестени от производителя.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР