Анулиране на чартъри, карантина, региони включени в черен списък, 361

...
Анулиране на чартъри, карантина, региони включени в черен списък, 361
Коментари Харесай

Испанският туризъм изглежда съсипан заради британската карантина

Анулиране на чартъри, карантина, райони включени в черен лист, 361 дейни огнища на ковид в Испания - всичко това има доста висока цена за страната. Туристическият бранш е в мъка. Не бива да се не помни, че туризмът съставлява съвсем 13% от Брутният вътрешен продукт. Миналата година Испания е приела 84 милиона задгранични туристи, показва БГНЕС на база материал на Euronews.
Данните са пагубни: съгласно Националния статистически институт на Испания през второто тримесечие на тази година са изгубени повече от милион работни места, най-вече в бранша на услугите.
Опитите на испанското държавно управление да показа като " сигурна " страната не дават резултат. Това беше прокламирано от представителя на министъра на финансите Мария Хесус Монтеро: " Ние сме несравнима дестинация освен в културно отношение, историческо завещание и гастрономия, само че и безвредна, защото сме готови и съответни на битката с ковид и неговите огнища ".
14-дневната карантина, оповестена от държавното управление на Лондон за пасажери, идващи в Обединеното кралство от Испания, провокира вълна от отменяне на резервациите на Балеарските острови, съгласно Мария Фронтера, президент на бизнес федерацията на хотелериете в Майорка: " Тази обстановка докара до вълна от анулирани резервации, която ще продължи. Всички резервации, направени от английския пазар през идващите няколко седмици, ще бъдат спрени и ще забележим какво ще се случи ".
Британската рекомендация да не се пътува до Испания може да значи загуби от към 8,7 милиарда евро и заличаване на хиляди работни места.
" Проблемът е, че тук, на Балеарските острови, данните са доста по-добри даже в сравнение с във Англия, тъй че би трябвало да е противоположното – Испания да желае туристите да са под карантина ", споделя Хайме Жирабер, сервитьор в ресторант в Майорка.
" Ако знаех, че би трябвало да прекарам две седмици без да върша нищо, с цел да изкарам четири дни тук, евентуално нямаше да дойда ", споделя Луис Пърт, английски екскурзиант.
Освен Англия, още Белгия, Холандия, Германия, Норвегия, Ирландия и Франция предлагат техните жители да не пътуват до Испания, в това число и островите, където броят за инфектирани е доста дребен.
Още: " Рекорд по умряли от COVID-19 за ден, от ден на ден хора в болница и инфектирани медици, все по-малко карантинирани "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР