Антонио Таяни Технически гаф беляза обръщението на председателя на Европейския

...
Антонио Таяни Технически гаф беляза обръщението на председателя на Европейския
Коментари Харесай

Технически гаф беляза речта на Антонио Таяни пред депутатите

Антонио Таяни Технически гаф беляза обръщението на ръководителя на Европейския парламент Антонио Таяни към родните депутати в Народното събрание. Само месец преди българското Европредседателството високото посещаване не мина по ноти. Секунди откакто се обърна към депутатите, на Таяни се наложи да спре и да чака. Причината – механически проблем с превода.
 
Само няколко фрази на Таяни минаха безпроблемно, след което се оказа, че депутатите и гостите нямат превод.
 
Така на ръководителя на Европейския парламент му се наложи да стои прав на парламентарната естрада няколко минути и да запълва с мнения неловката обстановка.
 
След промяна на микрофоните се стигна най-сетне и до обръщението на Таяни към депутатите:
 
„ Националните парламенти не са в конкуренция с Европейския парламент, вие сте нашите най-хубави съдружници в напъните ни да доближим Европа към жителите. Българското председателство може да разчита на поддръжка и съдействие. България се приготвя добре за председателството, което ще стартира през януари. Според последния отчет на Европейската комисия България отбелязва спомагателен прогрес, той ви предизвиква да продължите по този път. Ако се направи съпоставяне с Франция или Германия, България има голям капацитет, който би трябвало да бъде употребен, с цел да продължи поетият път към растежа “, сподели пред депутатите Таяни.
 
Преди да се обърне към депутатите, Таяни организира среща с премиера Бойко Борисов и с новия ръководител на Народното събрание Цвета Караянчева.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР