Антонио Мартиенс Каскалес е едно от най-големите имена в испанския

...
Антонио Мартиенс Каскалес е едно от най-големите имена в испанския
Коментари Харесай

Антонио Каскалес: 17-годишният Димитров бе по-добър от настоящия Алкарас


Антонио Мартиенс Каскалес е едно от най-големите имена в испанския тенис. Именно под негово управление Хуан Карлос Фереро доближи до купата на Ролан Гарос и върха в международната класация, като понастоящем 64-годишният експерт дава отговор за треньорското звено в академията на тогавашния си ученик. Каскалес даде много забавно изявление за испанското издание Clay, в което разкри, че един от играчите, които дава като образец на Карлос Алкарас, е Григор Димитров.

„В момента съм нещо като треньор на треньора. Аз пътувам с Алкарас, когато Хуан Карлос има потребност от няколко седмици отмора. Бях с Карлито в Бразилия през февруари, а идващия месец ще сме дружно и в Куинс. Да се пътува с него е доста лесно“ – показа Каскалес.

На въпроса какво е видял в Алкарас на първата му подготовка в академията, той отговори: „Бях разчувствуван, въпреки да знаех, че в такива обстановки човек би трябвало да е доста деликатен. Той умееше голям брой разнообразни неща и му личеше, че в действителност обича тениса. Той работи доста крепко и е признателен, че има опцията да бъде на корта. Хуан Карлос хареса най-вече точно това. Преди да пристигна Алкарас той не бе сигурен дали ще продължи да се занимава с треньорска активност. Преди това бе упражнявал само Александър Зверев, и то за по-малко от година“.

Каскалес разкри, че Доминик Тийм, Денис Шаповалов, Хуан Мартин Дел Потро, Давид Гофен, Марин Чилич и Стефанос Циципас са отправяли предложения на Фереро, само че той е желал да работи само с Алкарас.

„Тийм искаше Хуан Карлос да го тренира за интервал от 15 седмици. Казах му, че двете неща не си опонират и че би могъл да тренира Доминик, като вземе Карлос за негов спаринг сътрудник. Той обаче не искаше да работи с никой различен, с изключение на с Алкарас“.

Роденият в Аликанте експерт споделя също, че един от играчите, който е давал като образец на Алкарас още от началото на взаимната им работа, е Григор Димитров.

„Бях доста впечатлен от Григор Димитров, откакто го гледах за пръв път. Той, както и Алкарас, притежаваше необикновен гений, който можеше да се забележи с просто око и по тази причина е един от играчите, които давам на Карлос като образци. Димитров завоюва Мастърс трофей, играейки съвършено в Синсинати, само че като цяло кариерата му не се разви толкоз добре, колкото чаках. Вероятно му липсваше задоволително централизация. Той тренираше доста старателно, това е реалност, само че в случай че бе положил още малко старания, резултатите му най-вероятно щяха да са доста по-добри. Постоянно споделям на Карлос „Добър си, само че не си толкоз добър, колкото беше Димитров на 17 години“. Опитвам се да го стимулирам по този начин“.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР