Антонио Конте си постави високи цели за първия си пълен

...
Антонио Конте си постави високи цели за първия си пълен
Коментари Харесай

Антонио Конте се прицели в спечелването на Висшата лига и Шампионската лига

Антонио Конте си сложи високи цели за първия си цялостен сезон отпред на Тотнъм, откакто разгласи упоритостта си да завоюва както Висшата лига, по този начин и Шампионската лига.

Италианският управител на „ шпорите “ дефинира преди достижението си да класира лондончани в топ 4 предходната акция като „ знамение “. Но след мощен летен трансферен прозорец, в който клубът притегли Ричарлисон, Ив Бисума, Джед Спенс, Иван Перишич, Клеман Лангле и Фрейзър Форстър, Конте се цели в надалеч повече през този сезон.

„ Защо не и Висшата лига и Шампионската лига? “, сподели той с усмивка преди първия мач от новия сезон против Саутхемптън вкъщи в събота. „ Моята цел и тази на клуба е да се подобрим. Това е процесът, който стартирахме преди седем месеца. Ако получиш място в Шампионската лига, това не значи, че си постигнал задачата си “. Конте завоюва шампионската купа във всеки от предходните си три престоя като ментор надлежно в Ювентус, Челси и Интер.

Въпреки това, той има известност на управител, който си потегля по-рано от предстоящото. Този сюжет изглеждаше евентуален, когато италианецът заплаши да напусне северен Лондон единствено месеци след назначението си по време на серия от четири загуби в пет мача за състезание през януари и февруари. Но 53-годишният треньор настоя, че е предан на построяването на завещание в Тотнъм.

„ Казах, че желая да изградя нещо значимо с клуба, тъй като обичам да надвивам. Опитът ми споделя, че вървим в вярната посока. Същевременно, знаех, че клубът се нуждае от още една стъпка, с цел да бъде конкурентен с топ тимовете в Европа. Поради тази причина не би трябвало да бъдем арогантни. Трябва да работим, работим, работим, с цел да се подобрим на терена и отвън него, с цел да станем топ тим “, приключи Конте.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР