Антонио Конте разкри, че вижда прилики между Тотнъм и Рома,

...
Антонио Конте разкри, че вижда прилики между Тотнъм и Рома,
Коментари Харесай

Антонио Конте: Ние и Рома се борим за трофеи със суперклубове

Антонио Конте разкри, че вижда прилики сред Тотнъм и Рома, подготвяйки се да се изправи против остарелия си противник на Жозе Моуриньо в Израел. „ Шпорите “ ще изиграят последната си предсезонна контрола преди началото на сезона във Висшата лига против някогашния си управител Моуриньо, който в този момент води тима от италианската столица.

Конте и Моуриньо са водили и Челси и Интер по време на треньорските си кариери, като италианският експерт счита, че двамата в този момент споделят „ взаимно почитание “ един към различен след предходните си борби. Конте изрази мнение, че и Тотнъм, и Рома работят, с цел да реализиран сходни цели този сезон, търсейки да се конкурират с към този момент одобрените по-големи клубове надлежно във Висшата лига и Серия А.

„ Изпитваме взаимно почитание един към различен и нашите истории във футбола приказват сами за себе си “, разяснява Конте за съперничеството си с Моуриньо, което започва откакто той наследи португалеца отпред на Челси, а самият Моуриньо застана отпред на Манчестър Юнайтед.

„ Сега всичко е добре и на следващия ден ще има огромна прегръдка сред нас. Мисля, че виждам сходна обстановка сред Рома и Тотнъм, тъй като и двата клуба желаят да градят, да вървят малко по малко в битката против тим, който в предишното господства в Италия – Ювентус, и също по този начин Интер за един сезон. За нас това са Сити, Ливърпул, Челси и Манчестър Юнайтед. Това е положително съпоставяне, тъй като имаме една и съща цел “.

Подготвяйки се за първия си цялостен сезон отпред в северен Лондон, Конте е убеден, че може да трансформира в последна сметка „ шпорите “ в европейски гранд, макар че чудесно осъзнава, че това е „ развой “, който ще отнеме време.

„ Както споделих и преди, нашият план, нашият проект е да се опитаме да станем конкурентни, повече от преди. Но знаете доста добре, че във футбола не можеш да изградиш нещо значимо за един ден, един месец, една година, а би трябвало да вървиш малко по малко и да се опиташ да увеличиш качеството, да увеличиш броя на играчи в тима си. Не забравяйте, че когато един отбор приключи в топ 4 и играе мачове в Европа, би трябвало да се включиш на четирите фронта по допустимо най-хубавия метод. За да направиш това, би трябвало да разполагаш с добър състав и положително качество. Опитваме се да създадем това, само че неотдавна започнахме този развой. Миналия сезон мисля, че работихме доста добре, с цел да стигнем до място в групите на Шампионска лига. Трябва да продължим с клуба да градим с играчите, да продължим да ги подобряваме. Те могат още доста какво да подобрят. Това е млад тим и можем да работим дружно доста години, с цел да се подобрим и да се борим с най-хубавите тимове в Англия и Европа “, приключи италианецът.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР