Антон Тодоров Депутат от ГЕРБ Антон Тодоров си позволи да

...
Антон Тодоров Депутат от ГЕРБ Антон Тодоров си позволи да
Коментари Харесай

Депутатът Антон Тодоров заплаши водещ от Нова телевизия


Антон Тодоров

Депутат от ГЕРБ Антон Тодоров си разреши да заплаши водещия на утринния блок на Нова телевизия Виктор Николаев. Повод за това стана въпрос на водещия след дълга дрънканица на депутата против президента Румен Радев по отношение на ролята му в компрометираната процедура за пазаруване на бойни самолети за армията.

" Виктор Николаев: Този избор артикул на една тайфа ли е, която желае да вземе поръчката за милиард и половина?

Антон Тодоров: Много мощни думи употребявате.

Виктор Николаев : Те не са мои.

Антон Тодоров: Ще ви изядат хляба.

Виктор Николаев : Не са мои – най-малко думата " тайфа ".

Антон Тодоров: Вече изядоха, ха-ха, хляба на колежката ви (визира Анна Цолова, отстранена предишния месец от утринния блок на Нова тв-бел.ред.). Тя и тя малко по този начин... беше тръгнала в някаква посока, но... нещо виждам, че липсва столчето ѝ.

Виктор Николаев: Какво казвате?

Антон Тодоров: Какво споделям – ми не знам, обяснете ми що я няма... "

Думата " тайфа ", употребена от журналиста, е по прилика със заглавието на книгата на Антон Тодоров " Шайка - Бойко, Росен, Цецо и другите ", издадена през 2013 година, в той жигосва тогавашното ръководство на ГЕРБ с думите " Работеха и живееха като " тайфа " – персони, обединени от незаконна цел ". Впоследствие обаче Антон Тодоров по незнайни аргументи се сближи с Бойко Борисов и през тази година влезе в депутатските листи на партията.

Малко по-късно в петък ГЕРБ се разграничи от Антон Тодоров със следното известие: " ГЕРБ постоянно е защитавала свободата на медиите. По мотив днешното присъединяване на народния представител Антон Тодоров в Нова телевизия и изказаните от него тези, от ГЕРБ заявяваме: Смятаме, че свободната публицистика има правото да пита и да задава въпроси. За нас няма неприятни и неуместни въпроси, а неточни отговори. Всички изказани тези на народния представител Антон Тодоров са негово персонално мнение ".

Междувременно още един представител на ръководещите - вицепремиерът Валери Симеонов – направи остра забележка на Виктор Николаев, явно подразнен от въпросите за абсурда с роднинските назначения на ГЕРБ, станал прочут като " Кумгейт ". Симеонов прикани журналиста да не клати страната. " Аз клатушкам страната или Вие? ", репликира водещият.

" Нека не влизаме в жълтини и да трансформираме тематиката от " Кумгейт " в не знам и аз какво. За мен отговорен е кметът на Хасково. Той е назначил хора на краткотраен контракт и след това не е провел конкурс, а им е направил контракта непрекъснат. Вие, да вземем за пример, също сте били назначен на краткотраен контракт, след това са ви го създали непрекъснат. Вижте колежката ви, беше тук, а ето, останахте си самичък. Аз, в случай че бях злоумишлен, в този момент щях да направя един " Викторгейт " за Вас на следващия ден и да го разглася да вземем за пример, същото е ", разяснява Симеонов.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР