Антон Родненков и Иван Кравцов от Координационния съвет на опозицията

...
Антон Родненков и Иван Кравцов от Координационния съвет на опозицията
Коментари Харесай

Мария Колесникова е задържана на границата

Антон Родненков и Иван Кравцов от Координационния съвет на опозицията в Беларус, изчезнали през вчерашния ден в Минск, са минали беларуската граница и в този момент се намират в Украйна. Това заяви в Телеграм държавната информационна организация БелТА, съобщи Интерфакс.

Опозиционният водач Мария Колесникова, която е била дружно с тях, " се е пробвала нелегално да напусне територията на Република Беларус, само че е била арестувана на границата ", прецизира организацията. БелТА се базира на Телеграм канала на беларуската Агенция за телевизионни вести АТН. Там е било оповестено видеообръщение на Кравцов, записано " няколко минути преди пробива на границата ", съобщи Българска телеграфна агенция.

Източник на Интерфакс от обкръжението на опозиционерите счита за прекомерно евентуално, че беларуските секрети служби са доставили тримата на границата от някой следствен изолатор, само че Колесникова е била арестувана при опит да мине границата. " Нито Антон Родненков, нито Иван Кравцов, нито Мария Колесникова възнамеряваха да заминат в чужбина. Бяха изрично срещу. Озовали са се на границата, откакто са били арестувани ", сподели той. Според него те може да са били принудени да изоставен Беларус също като друга опозиционна активистка - Олга Ковалкова.

Източникът позволява тайните служби да са инсценирали опит за нелегално овакантяване на Беларус от страна на Колесникова. " Една такава провокация и таман в рамките ѝ Колесникова е била арестувана ", споделя той. В момента няма достъп до Колесникова, Кравцов и Родненков. При опит за позвъняване до Родненков се чува автоматизиран отговор на украински език. При опит за позвъняване до Колесникова се чува автоматизиран отговор на съветски мобилен оператор. По-рано през днешния ден беларуският Държавен граничен комитет съобщи, че и тримата опозиционери са минали границата, показва Интерфакс.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР