Антон Радичев иска пак да е на заплата в Народния

...
Антон Радичев иска пак да е на заплата в Народния
Коментари Харесай

Антон Радичев подготвя моноспектакъл

Антон Радичев желае отново да е на заплата в Народния спектакъл. Легендарният артист е пенсионер, само че се надява да бъде възобновен на работа.

" В момента съм на хонарар в трупата, в която е мина целият ми умишлен живот. Говорихме с шефа Васил Василев при опция да бъда назначен на половин щат. Очаквам решение на министъра на културата по моя проблем. Това лято ще заучвам текст на писателя сатирик Петър Софрониев за идния ми моноспектакъл, а режисьор ще е Мариус Куркински”, показа звездата от " Клуб НЛО”. И добави, че в околните дни ще обколи институциите, с цел да изследва дали може да получи държавно финансиране за представлението си, написа " България днес”.

Непрекъснатото повишаване на всичко грубо стресира ветерана на Народния спектакъл. " Получавам относително ниска пенсия, без значение от близо половинвековния ми трудов стаж. Добре, че на места има някои участия, та да пада по някоя стотинка, само че около ковид и тях ги нямаше. Не мога да спестявям. Много са ниски хонорарите и за участия, само че карам някак си”, споделя артистът.
За разлика от поп звездата Орлин Горанов и Катето Евро артистът не възнамерява да напуща София и да стартира да развива фермерски бизнес на село.

" Аз съм градски човек до мозъка на костите си и не разполагам със средства и знания за такова начинание”, прецизира той.

Само след дни артистът ще навърши 75 години и ще го отпразнува със фамилията и най-близаката до живота му жена – Емилия. " Не мога да кажа, че това е празник, само че няма по какъв начин да не почерпя сътрудниците. Винаги на мой рожден ден съм правил огромни купони, в този момент ще е по-скромничко”, смее се именитият артист.

Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР