Антон Миталов от Специализирания наказателен съд подкопава върховенството на закона,

...
Антон Миталов от Специализирания наказателен съд подкопава върховенството на закона,
Коментари Харесай

Съдия е наказаният от САЩ за корупция

Антон Миталов от Специализирания углавен съд подкопава върховенството на закона, разгласи държавния секретар Майкъл Р. Помпео Това е съдията, пуснал Николай Малинов да получи медал от Путин
Съдия от Специализирания углавен съд е първият българинът със възбрана за влизане в Съединени американски щати поради корупция. Името му огласи държавния секретар Майкъл Р. Помпео. Негово особено изказване по случая бе оповестено на страницата на Американското посолство у нас.

Съдията е Андон Миталов. В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България, разгласи Помпео.

Съдията е Андон Миталов е прочут с това, че пусна обвинявания в шпионаж началник на русофилите Николай Малинов да отиде в Русия и да получи медал от президента Владимир Путин. Освен Миталов възбрана за влизане в Съединени американски щати имат брачната половинка и щерка му.

Ето цялостното изказване на държавния секретар Майкъл Р. Помпео:

Днес аз обществено разгласявам името на съдията от Специализирания углавен съд Андон Миталов за присъединяване му в сериозна корупция. В качеството си на длъжностно лице Миталов е взел участие в корупционни дейности, които подкопават върховенството на закона и съществено компрометират независимостта на демократичните институции в България.

Това разгласяване се прави по силата на Раздел 7031(c) от Закона за бюджетни разноски, задгранични интервенции и свързани стратегии на Държавния департамент за 2020 година (Div. G, P.L. 116-94). По силата на Раздел 7031(c) откакто държавният секретар оповести имената на задгранични длъжностни лица за тяхното присъединяване, непосредствено или косвено, в сериозна корупция, тези лица и техните директни родственици не дават отговор на изискванията за влизане в Съединените щати.

Законът също по този начин планува опцията държавният секретар да уточни името на такива длъжностни лица и на техните директни родственици обществено или да направи това конфиденциално. Освен Миталов аз разгласявам имената на неговата брачна половинка Корнелия Стойкова-Миталова и на неговата щерка Гергана Миталова.

Това е първото такова разгласяване в България и то удостоверява уговорката на Съединени американски щати в битката против корупцията в България и в световен мащаб. Съединените щати не престават да поддържат народа на България в битката му против корупцията. Държавният департамент ще употребява тези пълномощия за поощряване търсенето на отговорност във връзка с корумпирани лица в района и в световен мащаб.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР