Антон Коджабашев беше избран за президент на . Това стана

...
Антон Коджабашев беше избран за президент на . Това стана
Коментари Харесай

Антон Коджабашев отново е президент на щангите

Антон Коджабашев беше определен за президент на. Това стана на днешното изключително Общо заседание, което се организира в Дианабад. На него участваха всичките 33 регистрирани клуба.

Събранието беше провокирано с подписка от 13 клуба, които желаеха промяната на досегашния необут Ариф Маджид. При гласуването Коджабашев беше определен с 22:9 гласа, а два клуба отхвърлиха да вземат участие. Роденият през 1959-а година Антон Коджабашев към този момент два пъти е бил отпред на федерацията. Той беше президент от 1999-а до 2005-а, а по-късно и от 2007-а до 2009-а година.

Срещу Маджид има обвинявания в непозволено разходване на средства на федерацията. Той се оправда, че не е знаел за неналичието на представителни разноски в бюджета на президента, само че подсигурява по какъв начин всички пари за изхарчени в името на федерацията. Бизнесменът Ариф Маджид пое ръководството на Федерацията по повдигане на тежести преди близо две години след дълги борби с Неделчо Колев. Днес обаче мандатът му беше преустановен.

„ Надявахме се с миналото Европейско състезание да оправим дупките в бюджета на федерацията, само че май се оказва, че и там сме на минус. Първото нещо ще бъде да се направи проверка, с цел да забележим какъв брой тъкмо са задълженията и към кого. След това ще чакаме да бъде вписан този Управителен съвет в Търговския указател и по-късно ще го събера. Третата ми стъпка ще бъде среща с националния тим, с цел да са спокойни момчетата, че всичко ще бъде наред. Тяхната задача е да упражняват, да се приготвят на високо равнище и да показват България “, сподели за Българска телеграфна агенция Коджабашев.
Иван Иванов остава треньор на националния отбор
„ Ще се оправим, нямам терзания. Иван Иванов остава треньор на националния тим “, сподели още трикратният международен и европейски първенец. По думите му, задълженията ще стартират да се заплащат незабавно със средства на спонсори, които е подсигурил. Федерацията има 200 000 лева счетоводни отговорности. Други 150 000 лева се държат на Яни Мърчоков, който има център за подготовка в Асеновград.

Коджабашев предложи нов директорски съвет, в който останаха и трима от досегашните членове – Кирил Панайотов, доцент Димитър Димитров и националния селекционер Иван Иванов. Нови членове на УС са прославени български щангисти като Асен Златев, Стефан Ботев и Йордан Михайлов. Самият Коджабашев е седмият човек в управата.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР