Антон ГицовСлужебното правителство одобри проект за придобиване на нови 8

...
Антон ГицовСлужебното правителство одобри проект за придобиване на нови 8
Коментари Харесай

Антон Гицов: Служебното правителство не трябва да взима решения в областта на въоръженията

Антон Гицов

Служебното държавно управление утвърди план за придобиване на нови 8 изтребители F-16. Военният министър Димитър Стоянов споделя, че било нездравословно да се пестят пари във връзка с националната сигурност. А в тези изтребители ще са включени към този момент и качества за нанасяне на удар „ въздух- повърхнина ” и „ въздух- въздух ”.

И ето какви въпроси пораждат:

Срещу кой зложелател ще използваме тези изтребители? Ако против Русия за какво ясно не го каже военният министър? И върху нейната ли „ повърхнина ” изтребителите ще нанасят удари? Ще летят до Русия и там ще поразяват цели? Което е парадокс, нали?

Способността изтребителите да нанасят удари „ Въздух- въздух ” значи че при война с Русия, нашите изтребители ще могат да поразяват съветските. Което е заблуда, тъй като при война с Русия нашите летища ще бъдат бомбардирани и обезвредени, както се случи с Украйна, а и в случай че излетят, тези изтребители, които са снети от въоръжение в САЩ- те се създават особено за нас, а не за американската войска, тъй като не ни е по джоба да закупим модерните F-35- няма да имат никакъв късмет против изтребителя пето потомство СУ-57, считан за най- рисков за съществуващите самолети на НАТО. А в Русия сега създават и изтребителя- прихващач МиГ- 41, който ще превзхожда и СУ-35.

Следвателно, за какво ни е нужно да харчим милиарди, за нещо, което няма да ни прави работа? Толкова ли сме богати? „ На гол търбух чифте пищови ”, споделя националната сентенция, и не е ли по вярно тези милиарди да отидат за решение на проблемите ни със опазването на здравето, образованието, пътната инфраструктура, която е в плачевно положение, за повишение на виталното ниво на народа? Защото точно те са най- значими за националната ни сигурност.

Тези въпроси изискват народен консенсус, а не държавни решения, на което и да е държавно управление пристигнало на власт. И най- дребното на едно служебно държавно управление, чиято основна задача е ясно избрана от закона- да провежда и приготви страната за новите избори
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР