Антитяло, което може да спре коронавируса да инфектира клетките, е

...
Антитяло, което може да спре коронавируса да инфектира клетките, е
Коментари Харесай

Антитяло дава надежда за победа срещу коронавируса

Антитяло, което може да спре ковид да инфектира клетките, е разпознато при лабораторни проби от откриватели в Нидерландия. Според експерти това може да помогне за създаването на лечения за COVID-19, съобщи БГНЕС.
Антитялото обезврежда новия ковид съгласно проучванията, оповестени в Nature Communications, и създателите обявиха, че " предлага капацитет за попречване и/или лекуване на COVID-19 ". Все още не са правени проби върху върху животни или хора.
Изследователи от Утрехтския университет и Медицински център „ Еразъм “ в Ротердам инжектираха кафези от „ хуманизирани мишки “ с пречистени версии на „ шипови “ протеини, употребявани от разнообразни коронавируси - в това число тези, които предизвикват SARS и MERS – с цел да заразят клетките.
Този сходен на имунизацията развой провокира клетките да създават обезвреждащи антитела, които откривателите пречистиха и тестваха против вируса, който предизвиква COVID-19 (SARS-CoV-2), и този, който предизвиква SARS (SARS-CoV). Едно от антителата стопира и двата патогена да заразят клетките.
Наблюдателите, коментиращи проучването, предизвестиха, че има дълъг път, преди да схванат дали новооткритото антитяло ще работи като лекуване.
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 5 май
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР