Антимонополните органи на Италия глобиха Apple и Samsung с общо

...
Антимонополните органи на Италия глобиха Apple и Samsung с общо
Коментари Харесай

Италия глоби Apple и Samsung с 15 милиона евро за забавянето в работата на старите iPhone

Антимонополните органи на Италия глобиха Apple и Samsung с общо 15 милиона евро, тъй като фирмите са употребявали собствен програмен продукт, забавящ работата на смарт телефоните, както и за несвоевременното и погрешно информиране на потребителите.
Глобата, наложена на Samsung е 5 милиона евро , а на Apple – 10 милиона евро .

Редица италиански консуматори заведоха правосъдни каузи, в които се споделя, че обновяванията на Samsung и Apple забавят старите модели смарт телефони, понижават тяхната функционалност и редуцират времето на самостоятелна работа. Според ищците, това се прави за хората да бъдат накарани да си купуват нови айфони.

През месец декември 2017 година Apple призна, че е забавяла работата на някои предходни модели iPhone. Компанията се извини на потребителите и понижи цената на замяната на батерията за телефоните отвън гаранционния период. Тим Кук даде обещание, че още със идващото възобновяване потребителите ще получат опция да оставят забавянето на iPhone и да запазят естественото време на самостоятелна работа, или да изключат забавянето. Съответната функционалност бе добавена тази пролет.

Но италианските консуматори не останаха удовлетворени от това решение и не отдръпнаха правосъдните си искове. Сега съдът наложи санкция от общо 15 милиона евро.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР