Антимигрантската Лига на италианския вицепремиер Матео Салвини спечели най-много гласове

...
Антимигрантската Лига на италианския вицепремиер Матео Салвини спечели най-много гласове
Коментари Харесай

Крайнодесните с убедителна победа на евроизборите в Италия

Антимигрантската Лига на италианския вицепремиер Матео Салвини завоюва най-вече гласове на изборите за Европейски парламент - с 33,64% съгласно екзит половете.
Данните демонстрират, че съдружният сътрудник на националистите - Движение " Пет Звезди ", което в действителност е най-голямата партия в Италия, е чак на трето място - с 16,65%. Социалистите са втори - с 16,65%. " Форца Италия " на някогашния италиански министър председател Силвио Берлускони е със 7,81% на четвърто място.
Салвини разгласява в Twitter своя фотография, на която се усмихва и държи табела с надпис " топ партия в Италия ", до момента в който стои пред етажерка, на която участва, наред с други неща, икона и бейзболна шапка с надпис " Направи Америка велика още веднъж " - мотото на акцията на Доналд Тръмп.
Резултатът за антимигрантската Лига не е чак толкоз висок, колкото някои предвиждаха, само че удостовери звездния растеж на партията след образуването на държавно управление през юни предходната година.
Някои анализатори предвидиха, че Салвини ще желае да разгласи предварителни избори, в случай че Лигата получи висок резултат, макар че той отхвърли това по време на акцията. " Що се отнася до мен, в случай че Лигата завоюва, нищо няма да се промени в Италия, само че всичко ще се промени в Европа, още от на следващия ден ", сподели той по-рано в неделя, съобщи БГНЕС.
На общите избори през март 2018 година в третата по величина стопанска система в еврозоната Лигата завоюва вкъщи единствено 17 % от гласовете, до момента в който Движението „ Пет звезди “, което се трансформира в почтена, екологична опция на корумпираната остаряла политическа власт, получи 32%.
Анализаторите настояват, че мощният резултат, реализиран от Лигата - над 30% - може изкуши Салвини да размени Движението „ Пет звезди “ с извънредно десните " Братя на Италия ", които завоюваха 5,84% или да потърси нов съюз с историческия сътрудник на партията, дясноцентристката " Форца Италия ".
" Ние не имаме намерение да използваме този резултат, с цел да сложим държавното управление в рецесия ", сподели ръководителят на група на Лигата в Сената Рикардо Молинари, заявявайки, че с Движението " Пет звезди ", ръководещата коалиция има повече от 50 % от гласовете.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР