Антикризисните мерки на стойност над 1 милиард лева, които правителството

...
Антикризисните мерки на стойност над 1 милиард лева, които правителството
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Антикризисните мерки не са обсъждани със социалните партньори

Антикризисните ограничения на стойност над 1 милиард лв., които държавното управление приготвя, не са обсъждани със обществените сътрудници. Това съобщи икономическият консултант в КТ Подкрепа Ваня Григорова по БТВ.

Единственото нещо, което е казано на срещата предходната седмица в Министерски съвет сред работодатели и синдикати, е, че ръководещите разискват между тях въвеждане на купони за гориво.

Инфлационните ограничения ще работят до края на годината. Ето и някои от тях: Освобождаване от данък на електрическата сила и на природния газ, употребен като моторно гориво, според някои от наредбите на Енергийната инструкция. Намаляване на ставката на Данък добавена стойност на 9% за доставките на природен газ. Компенсации за крайни консуматори - физически лица, за закупени горива. В интервала юли - декември да се изплаща инфлационна добавка в размер на 60 лева

Според Григорова към този момент се приказва за растеж от 20-25% на газа и премахването на акциза няма по какъв начин да компенсира това повишаване.

" Към март инфлацията беше 12,4%. Съвсем скоро ще излязат данните за април, най-вероятно ще приближат 15%, а какъв брой ще бъде до края на годината никой не може да каже заради обстоятелството, че не знаем каква ще бъде политиката ни в бъдеще за петрола, газа и нуклеарното гориво ", сподели Григорова.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР