Антикризисната мярка в подкрепа на пострадалите от коронакризата бизнеси се

...
Антикризисната мярка в подкрепа на пострадалите от коронакризата бизнеси се
Коментари Харесай

Удължават мярка 60 на 40 до септември 2021 година

Антикризисната мярка в поддръжка на потърпевшите от коронакризата бизнеси се удължава до септември 2021 година. Това стана ясно след извършено работно заседание на премиера Бойко Борисов с членове на държавното управление, съобщи БНР.

„ За мярката 60 на 40 следващата година имаме 600 млн. лева, които ще стигнат да я продължим съвсем до месец септември, тъй че би трябвало да бъдат спокойни работодателите и чиновниците, че е има поддръжка от страната “, увери министърът на труда и обществената политика.

Тя рапортува, че мярката за затворени бизнеси „ Запази ме “ ще се бъде трансформирана от 1 януари в 75 % от осигурителния приход на служащите и те ще получават повече средства. За новия дизайн на „ Запази ме “ са планувани 50 млн. лева

Мярката 80 на 20 ще се финансира с европейски средства, като са задачата от Оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “ е реорганизиран запас в размер на 40 млн. лева в допълнение.

„ С над 40 милиона лв. ще подпомогнем дребните и междинните предприятия, като през декември са подписани 95 контракти по процедурата „ Подобряване на индустриалния потенциал в дребните и междинните предприятия “. Това рапортува на премиера Бойко Борисов министърът на стопанската система.

Предвижда се още идната седмица държавното управление ще отпусне още 106 милиона лв. за погашение на добавката от 50 лв. за пенсионерите и през януари.

Министърът на опазването на здравето съобщи, че сега стартира разплащането на лечебните заведения, които поддържат потенциал от 50% и над 50% от използваемостта на техните кревати за пациенти с инфекциозни болести и с Covid-19.

„ В идващите дни, до края на годината, 50 милиона лв. ще бъдат разплатени на повече от 50 лечебни заведения в страната. Това са главно огромните академични лечебни заведения, структуроопределящите регионални лечебни заведения, някои общински лечебни заведения и частни лечебни заведения, които поддържат потенциал 50% и над 50% приложимост на леглата за лекуване на пациенти с Covid-19”, рапортува министърът на опазването на здравето.
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР