Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров, който наскоро бе освободен от

...
Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров, който наскоро бе освободен от
Коментари Харесай

КПКОНПИ вика правосъдния министър утре, не пратила поисканите й сигнали срещу Гешев |

Антикорупционната комисия на Сотир Цацаров, който неотдавна бе освободен от Народното събрание като ръководител на КПКОНПИ, само че ще напусне поста от 1 март, вика на следващия ден правосъдния министър Надежда Йорданова поради изказванията й, че има сигнали против основния прокурор Иван Гешев.

Това излиза наяве от известие на страницата на КПКОНПИ.  

От него се схваща, че на 31 януари след сезиране от изказвания в медиите на правосъдния министър  за съществуването в Министерството на правораздаването на сигнали против Гешев. От министъра са изискани заверени копия от подадените сигнали и друга относима информация.

Но до момента реакция няма. Затова се чака на следващия ден Йорданова да обясни обстоятелствата по направените от нея изказвания, оповестяват от комисията " Цацаров ".

В края на януари около коментар на Йорданова за възможна процедура по преустановяване мандата на основния прокурор тя разгласи, че са налице разнообразни типове, както в границите на сегашния мандат на Гешев, по този начин и в предходните му професионални дейности.

Правосъдният министър заявява, че е подготвена да задейства отначало процедура по предварителното освобождение на Гешев при позитивно мнение от Конституционния съд, че има тези пълномощия. Изпълнителната власт се обърна с запитване към конституционните съдии дали правосъдният министър има пълномощията да предложи на Висш съдебен съвет предварително освобождение на ръководителите на Върховен касационен съд и Върховен административен съд и на основния прокурор. 

Решението на Конституционния съд се чака на следващия ден. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР